Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πυρά Μπακογιάννη σε Βαρουφάκη: Από την πρώτη στιγμή δούλεψε για να μας βγάλει από το ευρώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμεία επίθεση προς τον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», δήλωσε το...
πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει και πρέπει να το κάνει. Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει της διαρθρωτικές αλλαγές και δήλωσε περήφανη για τη στάση του κόμματος στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.
«Ο Τσίπρας έκανε λάθη, αλλά διέβη τον Ρουβίκωνα. Ανέλαβε την ευθύνη του και τώρα πρέπει να διαλέξει τους συνεργάτες του και να κυβερνήσει» είπε η κα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας ολέθρια την απόφαση του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «έσπασε την τελευταία κλωστή της εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον ότι «έχει πολιτικό δόλο» και ότι ήταν «μοιραίος για τη χώρα», λέγοντας ότι προσπάθησε να τορπιλίσει τη διαπραγμάτευση και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης.
«Δούλεψε από την πρώτη στιγμή για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση, είχε πολιτικό σχέδιο, ανήκε στο λόμπι της δραχμής», σημείωσε η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας μάλιστα πως -σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Βαρουφάκης είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε και «δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας».

Σημείωσε δε, πως ο κ. Βαρουφάκης «ήξερε πως το τίμημα» της στρατηγική που ακολούθησε στη διαπραγμάτευση «θα το υποφέρει ο ελληνικός λαός», με τη χώρα να έφτασε να πληρώσει «ένα τίμημα που δεν της άξιζε».

Αναφερόμενη στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η ίδια η Βουλή την έχει ξεγράψει. 

«Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα πλέον πρόεδρος» ανέφερε.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι η λογική του «στην εξουσία μαζί και στις ευθύνες χώρια» είναι «ό,τι πιο παλιό».

Παρά ταύτα, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως μετά τις διαρροές από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφηκαν στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα, χρειάζεται να γίνει «ευρύτατος ανασχηματισμός».

Τέλος, όσον αφορά τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε πως η ίδια δεν προτίθεται να θέσει κάποιο θέμα ηγεσίας όσο διανύουμε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: