Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γιατί δεν θα ψήφισω ΟΧΙ

Ο κ. Φλαμπουράρης μας στέλνει... φιλάκια!

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ

Με το παρών θα ήθελα να σας εξηγήσω γιατί δεν τολμώ να ψηφίσω ΟΧΙ όπως εσείς προτείνετε στους Έλληνες πολίτες.
Γνωρίζοντας την θύελλα των αντιαναπτυξιακών , οικονομικά θανατηφόρων και πιθανώς επικίνδυνων για τα εθνικά θέματα , μέτρων που προτείνουν οι δανειστές, θα ήταν απολύτως λογικό να ψήφιζα ΟΧΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα.
Ψηφίζοντας ΟΧΙ κατά πάσα πιθανότητα θα διαλέγαμε την έξοδό μας από το ΕΥΡΩ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα...
Ο δρόμος αυτός θα ήταν δύσκολος και πολύ επίπονος , με μια μακρά περίοδο προσαρμογής , θα οδηγούσε όμως σε αναγέννηση της χώρας.

Τα παραπάνω θα ίσχυαν αν αυτό τον δρόμο τον χάραζε ένας ηγέτης χαρισματικός , τίμιος , που δεν θα λογάριαζε το πολιτικό κόστος, βοηθούμενος από μια κυβέρνηση με ανάλογα προσόντα και στόχους.

Εσείς κε πρωθυπουργέ είστε ένας χαρισματικός για την νεαρή σας ηλικία και προφανώς τίμιος. Όμως στην κυβερνητική σας πορεία παρουσιάσατε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δημιουργούν τρόμο αν σκεφτεί κάποιος ότι θα τον οδηγήσετε στον τρομερά δύσκολο δρόμο της εξόδου από το ΕΥΡΩ.

Για λόγους πολιτικού κόστος (οφέλους) επανέφερες το απόλυτο πελατειακό κράτος, με κινήσεις συμβολικές όπως την επαναφορά όλου του προσωπικού της ΕΡΤ , στενότατοι συνεργάτες σου διορίζουν προκλητικά τους συζύγους τους διοικητές ΔΕΚΟ . Απέσυρες κάθε αξιολόγηση στο Δημόσιο. Βλέπουμε δηλαδή ξανά το ίδιο έργο του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακόμα μια φορά. Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η παραβίαση των θεσμών, διότι προκήρυξες ένα δημοψήφισμα που κινείται στα όρια της νομιμότητας όπως τα παράνομα μνημόνια του Παπανδρέου . Αντιλαμβάνομαι τον σκοπό του δημοψηφίσματος, όμως οι θεσμοί δεν είναι αλα καρτ για να γίνονται κουρελόχαρτα.

Έβαλες υπουργό οικονομικών μια εγωκεντρική προσωπικότητα , που το πολιτικό marketing του ήταν η απόλυτη καταστροφή για την πατρίδα . Οι εξ απορρήτων υπουργοί σου ο ένας είναι συνταξιούχος μηχανικός και ένας φέρελπις νεαρός περιορισμένης όμως πολιτικής εμπειρίας . Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχουν τα προσόντα να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα όρνεα της πολιτικής και του χρήματος .

Με απλά λόγια σου λείπουν βασικά στοιχεία του να οδηγήσεις την χώρα σε μεγάλες φουρτούνες και μετά σε ασφαλή λιμάνια.

Αυτήν διαπίστωση την κάνω με μεγάλη λύπη μου γιατί θα αναγκαστώ να κάνω μια επιλογή δειλίας και υποταγής , υποτασσόμενος στις επιθυμίες αρπακτικών που επιβάλουν μέτρα δυσβάστακτα και αναποτελεσματικά .

paragoume.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: