Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Γιάννης Μηλιός: «Η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει» – Το σκίτσο που ανήρτησε και τα λέει όλα

Which side are you on? 

Με μια φωτογραφία που έχει ακριβώς αυτή την… ερώτηση 
(με ποια πλευρά είσαι;
συνοδεύει ο Γιάννης Μηλιός το κείμενο με το οποίο εξαπολύει νέα πυρά κατά της κυβέρνησης και της πρόθεσής της να υπογράψει νέο Μνημόνιο με τους δανειστές.
Ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για οδυνηρή και συντριπτική ήττα της κυβέρνησης στη...

Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, μια ήττα που όπως γράφει σε μακροσκελέστατο άρθρο του στο rproject.gr «έχει χαρακτηριστικά συνθηκολόγησης». Και όπως τονίζει «η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει!».

«Μετά τις ευρωεκλογές του 2014 όταν αναδείχθηκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ διολίσθησε σε μια στρατηγική «ιστορικού συμβιβασμού», ουσιαστικά προαναγγέλλοντας μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»», αναφέρει επίσης ο Γιάννης Μηλιός και σημειώνει πως «η στρατηγική του «ιστορικού συμβιβασμού», αποτέλεσε εξαρχής, αλλά και αποδείχθηκε τελικώς, αυταπάτη, και συνέπειά της δεν μπορούσε να είναι παρά μόνο η ήττα της αριστερής στρατηγικής».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μηλιό, η κυβέρνηση έκανε εξ αρχής λάθος στη διαπραγμάτευση, σημειώνοντας πως αν είχε ακολουθηθεί άλλη στρατηγική, να εφαρμοστεί δηλαδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. 

«Αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και επειδή ποτέ δεν δοκιμάστηκε, η «διαπίστωση» πως «δεν υπήρχε εναλλακτική λύση» πέρα από τη συνθηκολόγηση, είναι άτοπη. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προϋπέθετε μία άλλη διακυβέρνηση και μία άλλη διαπραγμάτευση με πυξίδα τη μεροληψία υπέρ των λαϊκών τάξεων! Αυτό θα αποτελούσε την εναλλακτική στρατηγική».

crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: