Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΙΔΙΑ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ! Παραμένει το πρόβλημα για την κυβέρνηση Τσίπρα – 36 οι «αντάρτες» συν 5 «ύποπτοι»


Αν και οι διαρροές στη σημερινή ψηφοφορία περιορίστηκαν κατά τι το πρόβλημα παραμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι φορτισμένο, καθώς η εικόνα του διχασμού παραμένει με το νομοσχέδιο να περνάει με 126 ψήφους από τη συγκυβέρνηση και 104 από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Από τους κυβερνητικούς βουλευτές 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ξεκάθαρα ΟΧΙ, ενώ...

5 ψήφισαν παρών, κάνοντας έτσι τις διαρροές για τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνουν στους 36 βουλευτές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί οτι άλλοι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά παρών στον κώδικα δηλαδή στο άρθρο 1. Εάν προσθέσει κι αυτούς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι αντιμέτωπος με 41 αντάρτες περισσότερους δηλαδή από την προηγούμενη φορά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι όχι ψήφισαν οι: Αγλαϊα Κυρίτση, Βαλαβάνη, Στρατούλη, Κωνσταντοπούλου, Ήσυχο, Κατριβάνου, Κοδέλα, Ζαχαριά, Σωτηρίου, Σταθά, Χατζηλάμπρου, Κώτσια, Λαπαβίτσα, Σκούμα, Κριτσωτάκη, Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευαγγελία Αμανατίδη, Ραχήλ Μακρή, Ουζουνίδου, Διαμαντόπουλο, Σαμοίλη, Ιωαννίδη, Πετράκο, Ελένη Ψαρρέα, Λεουτσάκο, Λαφαζάνη, Ζεμπελή, Ζάννας.

Την ίδια στιγμή, το σενάριο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο παραμένει.

Επισημαίνεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ…



Δηλώσεις Λαφαζάνη
«Οι διαφορές είναι στα πλαίσιο του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να γινονται σεβαστές από όλους. Αυτές οι διαφορές είναι δυναμή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι αδυναμία» δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.



Γεροβασίλη: Το πολιτικό πρόβλημα παραμένει το ίδιο

Το πολιτικο πρόβλημα παραμένει δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά την ψηφοφορία. «Οι διαδικασίες είναι αρμοδιότητα του κόμματος. Θα ακολουθηθούν οι συλλογικές διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» είπε η ίδια.

Σύμφωνα με την ίδια «από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα επικεντρώσει όλη της την προσοχή στην προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία»



Μητρόπουλος: Παγιώνεται το ρήγμα

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής τόνισε ότι το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται αλλά και ότι ο Τσίπρας πρέπει να το αντιμετωπίσει με λεπτή διαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: