Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ομολογία της μητέρας της Νάντιας Βαλαβάνη – Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ


Η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, Άρτεμις 

με δήλωσή της στο «Πρώτο Θέμα» ομολογεί ότι 

λίγες μέρες πριν από το κλείσιμο των τραπεζών σήκωσε 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα του Ηρακλείου.

Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη ζει στο Ηράκλειο και κατέθεσε αίτημα με τον λογιστή της να κάνει ανάληψη των 200.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα το υποκατάστημα της Εθνικής στην κρητική πόλη της τα έστειλε στο σπίτι...

«Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι», είπε στην εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι η κ. Αρτεμις Βαλαβάνη ρευστοποίησε μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 95.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα, στο ίδιο υποκατάστημα της ΕτΕ στο Ηράκλειο.
Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, ακόμα και με ανακοίνωση που εξέδωσε, απέφευγε επιμελώς να μιλά για την υπόθεση, ενώ είχε δηλώσει ότι η ίδια δεν σήκωσε ούτε 1 ευρώ, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη μητέρα της.
Την εν λόγω υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες με ερωτήσεις του στη Βουλή ζητούσε να ερευνηθούν οι λογαριασμοί υπουργών και των συγγενών τους α” και β” βαθμού, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη Νάντια Βαλαβάνη. Μάλιστα η ίδια είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις ερωτήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη.
Μένει ωστόσο να διερευνηθεί εάν η υπόθεση της ανάληψης των 200.000 ευρώ εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ποινικής δικονομίας, αν και εφόσον προκύψει ότι η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη είχε ενημερωθεί για το κλείσιμο των τραπεζών από την κόρη της, θέμα το οποίο ως αρμόδια υπουργός ήταν σε θέση να γνωρίζει.
Το ερώτημα τώρα είναι εάν η Νάντια Βαλαβάνη θα παραιτηθεί και από βουλευτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: