Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του σε κάποιες από τις προτάσεις που έγιναν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την πλευρά των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά "Δεν δεχόμαστε υφεσιακά μέτρα".
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως μόνη ρεαλιστική την πρόταση της Ελλάδας και δήλωσε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι υπήρξε από την πλευρά της Κομισιόν διάθεση για να βρεθεί κοινός τόπος.
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
«Η μόνη ρεαλιστική πρόταση στο τραπέζι είναι εκείνη της ελληνικής πλευράς. Κρατώ ως θετικό ότι φαίνεται να υπάρχει συμφωνία στα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις. Προτάσεις όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ ή άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Παρόλα αυτά από την πλευρά της Κομισιόν υπήρξε μία εποικοδομητική διάθεση για κοινό τόπο. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Νομίζω ότι το θετικό της σημερινής ημέρας είναι η απόδειξη από την πλευρά της Κομισιόν τουλάχιστον ότι υπάρχει η διάθεση προκειμένου πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε συμφωνία ρεαλιστική. Η ρεαλιστική βάση της συζήτησης παραμένει το πρόγραμμα της ελληνικής πλευράς. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Οσο κανείς συζητά με ειλικρίνεια τόσο πιο κοντά βρίσκεται για να προσεγγίσει μία κοινά αποδεκτή λύση. Θα είμαστε κοντά σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες. Οι συζητήσεις πρέπει να καταλήξουν με ρεαλιστικό τρόπο».
Ντάισελμπλουμ
O πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος, από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τονΖαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες».