Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Κουβέντες καφενείου…

Η φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να κάθεται οκλαδόν ήταν προφανώς μια από τις γνωστές επικοινωνιακές μπαρούφες.Στυλάκι άνετο, πουκαμισάκι έξω από το παντελόνι, και στάση... καφενείου ή από εκείνες τις μέρες στα αμφιθέατρα όπου όλοι κάθονταν κάτω κάνοντας... επανάσταση του ποδαριού.

Ο Βαρουφάκης είναι φανερό ότι φτιάχνει το προφίλ του.
Είναι φανερό ότι χαράσσει τη δική του ατζέντα, είτε για να βγάλει λεφτά αργότερα σε διαλέξεις...

αντιμνημονιακού χαρακτήρα είτε για να κάνει αντιμνημονιακό κόμμα όταν ο Τσίπρας γίνει Κομανέντσι.
Όπως και να έχει κερδισμένος θα είναι ένας πολιτικός που αφού κατάφερε να αναρριχηθεί στην οικονομική επιστήμη αν και ελάχιστος, τώρα κάνει εισπήδηση και στην πολιτική…
Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει, το παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδια πολύ καλά και του βγαίνει.
Ένας δημοσιογράφος της στρατευμένης Αριστεράς, από αυτούς που βγάζουν μεροκάματο από την ανοησία της κυβέρνησης, έλεγε στο Mega όταν κάποιος κατηγόρησε τον Βαρουφάκη: «Ναι αλλά στην Κρήτη είχε 2,5 χιλιάδες κόσμο». Πράγματι, έτσι είναι, πολύς κόσμος, selfies με τον μέγα οικονομολόγο και τη Δανάη Στράτου, τσικουδιές και μπαρούφες για να περνάει η ώρα καλοκαιριάτικα.
Αυτός είναι ο Βαρουφάκης και θα πετύχει, αν ο ελληνικός λαός το θελήσει. Και προς το παρόν τέτοιους θέλει. Για να ακριβολογούμε, μπορεί ο Βαρουφάκης να... απέθανε (από τις διαπραγματεύσεις) αλλά ο Βαρουφακισμός είναι εδώ και έχει μπει για τα καλά στο πετσί του πολίτη.
Αν θέλετε είναι μια συνέχεια της Μεταπολίτευσης. Ένα σύμπτωμα της σαθρής κοινωνίας και του άθλιου πολιτικού συστήματος είναι οι Βαρουφάκηδες της Ελλάδας.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Αμφιβόλου σοβαρότητας σπουδές, τζάμπα μαγκιά με τα λεφτά των άλλων, κουβέντες καφενείου, λαϊκισμός του χειρίστου είδους, κανένα πουκαμισάκι έξω, η ξανθιά γκόμενα δίπλα, ουζάκι και καλοπέραση, μια μηχανή για σούζες και μια συμπεριφορά νταβραντισμένου εφήβου που πρώτη φορά βλέπει γυναίκα.
Πόσοι χιλιάδες Έλληνες δεν είναι έτσι; Πόσοι δεν έχουν ως πρότυπό τους τον Βαρουφάκη;
Φραπεδιά, χαρτζιλίκι από τον παππού, τεμπελχανία και στο τέλος «φταίνε οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, τα λαμόγια, οι δημόσιοι υπάλληλοι» και κάθε άλλος σ' αυτή τη χώρα που μπορεί να έχει πετύχει γιατί τρύπησε το παντελόνι του στα θρανία.
Ο Βαρουφακισμός είναι ό,τι ακριβώς ήθελε η ελληνική κοινωνία του καφενέ που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει παρά να κατηγορεί, να βρίζει, να μουτζώνει και μετά να βγάζει το άχτι του στην κάλπη ψηφίζοντας τους ίδιους.
«Σαρξ εκ της σαρκός» είναι ο υπουργός Οικονομικών, απλά βρήκε κι άλλους καφενόβιους στον ΣΥΡΙΖΑ και έδεσε το γλυκό.
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί.
Δεν μπορεί να «μεταρρυθμιστεί» απλά γιατί οι πολίτες δεν είναι έτοιμοι να αλλάξουν. Να κινητοποιηθούν, να οραματιστούν, να βάλουν στόχους, να επιλέξουν άξιους ηγέτες.
Αποθεώνουν τους Βαρουφάκηδες της εύφορης και τεμπέλικης κοιλάδας, αρέσκονται στο να βλέπουν περίπου ως σταρ έναν αντισυμβατικό υπουργό με τα λεφτά του πεθερού και στέκονται στην επιφάνεια, αντί να αποτρέψουν τους πολιτικούς και οικονομικούς φελλούς από το να ορίζουν το μέλλον των παιδιών τους.
Οξύμωρο
Μια χώρα που πεινάει, που έχει ανθρωπιστική κρίση και που ο Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ο νέος... ηγέτης του λαού (οποία κατάντια) βγάζει selfies με κινητά και tablet των 1.000 ευρώ. Διότι ο Έλληνας μπορεί να μην έχει ψωμί να φάει αλλά ο φραπές ή το καπουτσίνο και το Iphone δεν του λείπει.
Έτσι, λοιπόν, ας βρούμε κανένα μαντήλι να κλάψουμε για την ηθική, πολιτική και κοινωνική κρίση.
Ο Βαρουφάκης θα είναι εδώ να μας θυμίζει ότι στη χώρα αυτή έσονται πρώτοι οι τελευταίοι. Και ότι η Ελλάδα – καφενείο θα αποθεώνει πάντα το ευτελές και θα διώχνει το εξαιρετικό, το σπουδαίο, το άξιο.


Αριστερός Ψάλτης
Antinews
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: