Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Προς αντικατάσταση της Ελενας Παναρίτη μετά τις αντιδράσεις: Τι έγινε στο τετ α τετ Τσίπρα-Βαρουφάκη

Προς αντικατάσταση της Ελενας Παναρίτη μετά τις αντιδράσεις: Τι έγινε στο τετ α τετ Τσίπρα-ΒαρουφάκηΣτην αντικατάσταση της Ελενας Παναρίτη φαίνεται πως προσανατολίζεται η κυβέρνηση, από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που προκάλεσαν πολιτικό σεισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την 90λεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εκτιμήθηκε ότι...
οι αντιδράσεις είναι τέτοιες που η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς.
Την ίδια ώρα κυβερνητική πηγή, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από δημοσιογράφους απάντησε ότι «Εχουμε πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε».
Η ίδια πηγή, μάλιστα, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση απάντησε «κλείνουμε».

Πυρ ομαδόν από κόμμα και κυβέρνηση

Σημειωτέον, ότι οι αντιδράσεις για την απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ποικίλες και σφοδρές και προέρχονται τόσο από στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, αλλά και από ευρωβουλευτές. Νίκος Φίλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Νίκος Βούτσης, Στάθης Λεουτσάκος, ακόμη και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς, εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους προς το πρόσωπο της Ελενας Παναρίτη.

Κείμενο-φωτιά από 42 βουλευτές του κόμματος

Επιπλέον, την Κυριακή, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν ένα κείμενο-φαρμάκι στον πρωθυπουργό υψώνοντας τείχος στον διορισμό της κας Παναρίτη. Ειδικότερα οι βουλευτές –από τις περισσότερες τάσεις του κόμματος- εκφράζουν την έκπληξή τους για τον διορισμό Παναρίτη γιατί είναι αντίθετη με τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν για λάθος απόφαση.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα
:

«Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.».

Το κείμενο προς τον πρωθυπουργό, δείτε το ΕΔΩ!


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: