Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση την Παρασκευή στη Βουλή

Ο Τσίπρας ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση την Παρασκευή στη ΒουλήΠρο ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημέρωσε...
την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρόθεσή της να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνεδρίαση του κυβερνητικού ή του υπουργικού συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του στις Βρυξέλλες.
Ο Αλ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης εν όψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις.
Το tweet του πρωθυπουργού για την αυριανή προ ημερησίας συζήτηση:
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έκανε χρήση του άρθρου 142α του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο προβλέπει ενημέρωση στη Βουλή. «Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής η Kυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη «συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως» του επόμενου άρθρου να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση» τονίζεται στο σχετικό άρθρο.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: