Δεν γνωρίζω εάν αυτά που θα σας περιγράψω παρακάτω θα σας κάνουν να χαμογελάσετε (τέτοιες κρίσιμες ώρες για τη χώρα) ή να σας βγάλουν έξω από τα ρούχα σας-σημειώνει ο Βηματοδότης στην σχετική ανάρτηση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τοποθεσία: Ραφήνα. Ταβέρνα: «Αναμνήσεις». Καμιά δεκαριά γαλάζιοι βουλευτές...
(Καλαφάτης, Κοψαχείλης, Κουκοδήμος, Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Κυριαζίδης, Χαρακόπουλος, Στύλος, Βεζιρόπουλος κ.ά.) έκαναν το τραπέζι στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την Πέμπτη το βράδυ (την ώρα που ανακοινώνονταν τα σκληρά μέτρα των δανειστών και η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή). Η χώρα βρισκόταν με κομμένη την ανάσα, αλλά οι γαλάζιοι βουλευτές το... διασκέδαζαν.
 
Προτού σας αποκαλύψω τι έλεγαν στην ταβέρνα, να σας περιγράψω (με κάθε ακρίβεια) τι έφαγαν («τσάκισαν» - όπως είπαν). Στην αρχή εμφανίστηκαν στο τραπέζι βιολογικό τσίπουρο και λευκό κρασί από τη Θεσσαλία. Εν συνεχεία η Μαρία Αντωνίου παρουσίασε δύο ταψιά με χειροποίητη τυρόπιτα και σπανακόπιτα. Ο βουλευτής Αρτας Γ. Στύλιος έφερε από τον Αμβρακικό πέστροφες και χέλια. Εν συνεχεία εμφανίστηκαν διάφορα λαχταριστά λουκάνικα, ο κ. Κοψαχείλης έφερε τον λαγό στιφάδο, αλλά το τσιμπούσι δεν τελείωσε εκεί. Εκανε την εμφάνισή της και η... προβατίνα σερβιρισμένη με κριθαράκι και το δείπνο ολοκληρώθηκε με μπακλαβάδες, γαλακτομπούρεκο, ραβανί και (για να χωνέψουν) «χτύπησαν» και από ένα γιαούρτι με μέλι.
 
Τώρα θα πείτε τρεις ώρες σε μια τέτοια καθαρόαιμη πολιτική συντροφιά θα πρέπει να ειπώθηκαν πολλά. Για τις διαπραγματεύσεις, για την τρόικα, για την πολιτική που ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς, για τη συζήτηση στη Βουλή, για τον Αλ. Τσίπρα. Σας πληροφορώ ότι τίποτε από αυτά δεν συζητήθηκε, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά όταν ερχόταν η συζήτηση στα πολιτικά ο κ. Καραμανλής την έκοβε αμέσως: «Ηρθαμε εδώ να περάσουμε καλά. Μία φορά την εβδομάδα βγαίνω έξω, τις άλλες όλο μαρούλια τρώω» τους έλεγε χαμογελώντας.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στην ταβέρνα φέρνοντας μαζί του και τα δίδυμα, τον Αλέκο και την Αλίκη. Ελεγε μάλιστα ότι ήταν υπερήφανος γιατί ο μικρός Αλέκος πρώτευσε στις εξετάσεις στα γερμανικά και συγκέντρωσε 77 με άριστα το 80. Εν συνεχεία είπε (όπως το συνηθίζει) μερικά ανέκδοτα και τους διηγήθηκε ιστορίες από το παρελθόν. Ετσι οι βουλευτές που τον άκουγαν με προσοχή πληροφορήθηκαν ότι κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας κινδύνευσε με ένα μικρό ελικοφόρο ιδιωτικό αεροπλάνο το οποίο προσπαθούσε να προσγειωθεί στη Λέρο. Ηταν, τους είπε, τόσο δυνατός ο άνεμος που έδωσε εντολή στον πιλότο να γυρίσει πίσω, αλλά αυτός με την τρίτη προσπάθεια κατάφερε και το προσγείωσε. Τους περιέγραψε μία άλλη προεκλογική εκστρατεία (του 2004), όπου επέστρεφε με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς τη Καστοριά, τη Λαμία, τη Λιβαδειά και πόσο κουρασμένος ήταν αλλά η αγάπη και οι εκδηλώσεις του κόσμου τον «ντοπάρισαν» (έτσι ακριβώς το είπε). Τους είπε πώς γνώρισε τη Νατάσα και το πρώτο ραντεβού τους ως αρραβωνιασμένοι πλέον ότι το έκαναν στο... γήπεδο σε έναν αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ, όπου έψαχνε να βρει εάν είναι ή όχι «μαύρη γάτα» επειδή με το καλημέρα οι ΠΑΟΚτζήδες έβαλαν δύο γκολ και η Νατάσα ήταν με τον ΠΑΟΚ. Τελικά αποδείχθηκε, όπως έλεγε, αθώα, αφού ο αγώνας έληξε 2-2Εδειχνε ευχαριστημένος από τον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, επειδή παρήλασαν μπροστά του για να τον χαιρετήσουν παλαιοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, ήτοι Δομάζος, Κωνσταντίνου, Οικονομόπουλος και άλλοι.
 
Αλλά μη νομίζετε ότι όσοι δεν πήγαν στην ταβέρνα «Αναμνήσεις» στη Ραφήνα δεν πέρασαν καλά. Αξιοποιώντας ορισμένα στελέχη τις νομαρχιακές συνελεύσεις της ΝΔ που γίνονται ανά την Ελλάδα, δεν παραλείπουν να επισκέπτονται και τα ξακουστά ταβερνεία της περιοχής. Οπως έγινε προχθές στη νομαρχιακή στη Θεσπρωτία, όπου πήγε ο Ι. Βρούτσης. Μην εντυπωσιάζεστε από τον βαρύγδουπο τίτλο «νομαρχιακή συνέλευση», καμιά εικοσιπενταριά μέλη συγκεντρώθηκαν, αλλά η πολιτική συζήτηση έλαβε χώρα σε ταβέρνα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα με συναγρίδες και τσιπούρες. Και ποιον νομίζετε ότι έβαλαν στο στόχαστρο; Τον κ. Τσίπρα; Οχι, τον... Αντ. Μπέζα, που ο κ. Βρούτσης δεν τον πήγαινε γιατί εξακολουθεί να πιστεύει ότι όταν ήταν και οι δύο στο υπουργείο Εργασίας έδινε παραπολιτικά εναντίον του.