Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αγρια σύγκρουση στη Βουλή: Αναψε «φωτιές» η Ζωή – Αποχώρησε η ΝΔ

Αγρια σύγκρουση στη Βουλή: Αναψε «φωτιές» η Ζωή – Αποχώρησε η ΝΔ
Οι δραματικές στιγμές που ζει η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία, το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο εμφανίστηκε και στη σημερινή  συνεδρίαση της Ολομέλεια της Βουλής.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η συζήτηση...
για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».
Ωστόσο, η προεδρεύουσα Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε κάνοντας αναφορές στο επερχόμενο δημοψήφισμα και διαβάζοντας ολόκληρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στη συνέχεια τα... έχωσε σε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φρανσουά Ολάντ και λοιπούς σημειώνοντας ότι παρεμβαίνουν και λένε στον λαό τι να ψηφίσει.
Χαρακτήρισε, ακόμη, απαράδεκτο το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ωστόσο, όταν ο Γιάννης Βρούτσης και τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν να παρέμβουν και να απαντήσουν, η Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε σημειώνοντας ότι θα τοποθετηθούν μετά την ομιλία του Δημήτρη Στρατούλη.
Αμέσως το θερμόμετρο ανέβηκε στο... κόκκινο με βουλευτές της ΝΔ και άλλων κομμάτων να φωνάζουν και την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τους εγκαλεί για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Οι βουλευτές συνέχιζαν να φωνάζουν με τον Γιάννη Βρούτση να γυρνάει προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και να τους λέει «Αυτή είναι η Αριστερά;»
Στο σημείο εκείνο ανέβηκε στο βήμα ο Δημήτρης Στρατούλης (εισηγητής του νομοσχεδίου), ο οποίος απάντησε στον κ. Βρούτση ότι «Δεν έχετε το δικαίωμα για να μιλάτε για δημοκρατία. Οι απόψεις των δανειστών είναι ατιμωτικές και ταπεινωτικός. Δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τη χώρα σε προτεκτοράτο και θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση».
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνέχισαν να φωνάζουν και  τελικά  αποχώρησαν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πάντως, έδωσε συνέχεια στην κόντρα καλώντας τη γραμματέα να στείλει τα πρακτικά της συνεδρίασης, αλλά και εκείνης του Σαββάτου στην Επιτροπή Δεοντολογίας κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες εκφράσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: