Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ! Σχέδιο αιφνιδιασμού επεξεργάζεται το Μαξίμου – Οι πιθανές ημερομηνίες

2272826

Το θέμα των εκλογών βάζουν καθώς φαίνεται στο τραπέζι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που Αθήνα και Βρυξέλλες προσπαθούν την ύστατη στιγμή να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

Πολλοί εκτιμούν ότι οι επόμενες ημέρες αναμένεται  να είναι καθοριστικές για τις διαπραγματεύσεις, αλλά εάν παρά τις όποιες...
προσπάθειες και των δύο πλευρών τα πράγματα δεν έχουν ομαλή κατάληξη, τότε – όπως σημειώνουν τα «Παραπολιτικά», όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και οι κάλπες… στη θέση τους.
Γεγονός πάντως, έιναι πως το «φάντασμα» των εκλογών πλανάται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μια σειρά υπουργοί και βουλευτές, τάσσονται – είτε δημόσια είτε κατ΄ιδίαν – υπέρ της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.
Όπως σημειώνει και η εφημερίδα «Επένδυση», ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι εάν η συμφωνία δεν συγκεντρώσει πάνω από 151 ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση, του «ατυχήματος» δηλαδή, και τηςαπώλειας δεδηλωμένης είναι πιθανόν να υπάρξει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο υπηρεσιακή κυβέρνηση και πρωθυπουργός, με τις εκλογές να πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο. Πάντως, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα με βάση την καταγραφή που έχουν κάνει υπολογίζουν ότι από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν περίπου δέκα βουλευτές. Σε αυτούς συγκαταλέγουν την πρόεδρο της Βουλής Ζωή κωνσταντοπούλου, τον Αλέξη Μητρόπουλο, τη Ραχήλ Μακρή, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη και 3-4 βουλευτές με αναφορά στην ΚΟΕ, ενώ είναι βέβαιοι ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Αστάθμητο παράγοντα θεωρούν επίσης στο Μαξίμου τους ΑΝΕΛ ιδιαίτερα δε, μετά το tweet του Πάνου Καμμένου ότι «ΦΠΑ στα νησία δεν αλλάζει όσο υπάρχω». Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές υπουργών και στελεχών που λένε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.
Το ερώτημα πάντως – όπως σημειώνει η «Επένδυση», είναι αν ο πρωθυπουργός θα μπει στον πειρασμό των εκλογών από επιλογή καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι «παίζει εν ου παικτοίς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: