Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Προθερμαίνονται» και οι δραχμοαπατεώνες

Φόρεσαν προβιά «πατριώτη» οι δραχμοαπατεώνες γυρολόγοι της οικονομίας και μαζί με γνωστά σούργελα της πολιτικής αντιγράφουν την μαφία τύπου Ρωμανού που ληστεύουν στο σκοτάδι και στο φως παριστάνουν τους κινηματίες.

«Σωτήρες» της πατρίδας και αυτοί με κίνηση για την δραχμή στο φως... αλλά στο σκοτάδι τοκογλύφοι, και μεσάζοντες υποψηφίων «επενδυτών» με δραχμές.

Στόχος τους (μετά τις εξελίξεις) να συσπειρώσουν «στις τάξεις των πατριωτών» του ΣΥΡΙΖΑ (που τυχόν θα απορρίψουν την συμφωνία και θα απαιτήσουν ρήξη με την Ε.Ε), τους αφελείς «δημοκράτες» του ωχαδερφισμού που δεν έχουν ίχνος συλλογικής ή κοινωνικής ευθύνης αλλά επειδή «...δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε ας καεί ο τόπος...». Ας γίνει η Ελλάδα στάχτη αφού εμάς δεν μας νοιάζει το σύστημα...

Οι γνωστοί του «...σφάξε Θεέ μου την κατσίκα του γείτονα και δεν θέλω άλλη χάρη...» που ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση για διάλυση, για εμφύλιο, για καταστροφή, αρκεί να φέρνει ανατροπή και δυστυχία στους πολλούς ή και στο σύνολο επειδή πρόκειται για κατεστημένο...

Αυτούς θεωρούν «μαγιά» κάποιες ομάδες «επιχειρηματίες» της κακιάς ώρας (συνδεδεμένοι με δικηγορικά γραφεία – εκπροσώπους «κορακιών» εξαγοράς χρεών για λογαριασμό ευκαιριακών «επενδυτών» που ξεπλένουν χρήματα από κομπίνες, φοροκλοπές και άλλες βρωμιές) προσφερόμενοι να τους οργανώσουν και να χρηματοδοτήσουν ό,τι κινήματα υπέρ της δραχμής σηκώνει ο τόπος.

Το άθλιο μέσα σε όλα αυτά είναι ότι τους δραχμοαπατεώνες τους γνωρίζουν πολύ καλά οι (πολυσυζητημένες) κομμουνιστικές συνιστώσες και τάσεις... του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντί να τους αφοπλίζουν (ως νάρκες και προς την κυβέρνηση) «φιλοσοφούν» παρέα τους με το πρόσχημα της... διερεύνησης απόψεων, θέσεων και προβληματισμού για το μέλλον της πατρίδας...

Κεντρικοί πρωταγωνιστές στο κύκλωμα (που προθερμαίνεται και πάλι υπολογίζοντας σε ρήξη) δεκάδες «κοράκια» εξαγοράς χρεών.

«Κοράκια» που παγώνουν ακόμη και τρέχουσες συζητήσεις με επιχειρηματίες κόκκινων δανείων και προβληματικών μονάδων εκτιμώντας, προφανώς, ότι οι εξαγορές χρεών και παγίων εγκαταστάσεων με δραχμές θα έλθουν στο ένα τρίτο της σημερινής τους αξίας σε ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς που έχουν αντιληφθεί το μαφιόζικο παιχνίδι με την δραχμή (το οποίο στρώνουν θέλουν δεν θέλουν οι «πατριώτες αριστεροί» με επιμονή για έξοδο από το ευρώ) έχουν χτυπήσει ήδη «καμπανάκι» προς την κορυφή της εξουσίας ενώ θα συνεχίσουν να επισημαίνουν την τραγωδία της χώρας στην περίπτωση επιστροφής στην δραχμή.

Ωστόσο συναντούν (περίεργη κατά την άποψή τους) αδιαφορία εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και Οργανώσεων στην πρόταση τους να κινηθούν συλλογικά και ανατρεπτικά στις διαθέσεις των καιροσκόπων και κερδοσκόπων που επικαλούνται την δραχμή ως λύση σωτηρίας.

Η αδιαφορία των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων σε μια συλλογική αντίδραση οφείλεται σε δεύτερη σκέψη μήπως και γίνουν αντιπαθείς στην κυβέρνηση.

Στον φόβο δηλαδή να μην προκαλέσουν τα σούργελα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που περιφέρονται σε παράθυρα καναλιών και στα ραδιόφωνα διακηρύσσοντας άμεσα και έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ όσο δεν ξεκαθαρίζει ποιοι και πόσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της δραχμής.

Κυρίως δε ποιοι από τους υπουργούς με τους οποίους έχουν επαφή και επικοινωνία για την προώθηση συνεργασιών τους (συμβάσεις - προμήθειες) μπορεί να αντιδράσουν, πράγμα που θα έχει επίπτωση στις δουλειές που επιδιώκουν να πάρουν από το κράτος.

Και όσο η αγορά (σε επίπεδο συνδικαλισμού) κρατάει μάλλον παθητική στάση, το ερώτημα που τίθεται είναι τι κάνει προσωπικά ο κ. Τσίπρας μπροστά στην εξελισσόμενη αυτή παρασκηνιακή φάμπρικα των καιροσκόπων τοκογλύφων που προβάλλονται ως επιχειρηματίες ή εκπρόσωποι επενδυτικών συμφερόντων.

Συνεπώς εάν τα σενάρια δραχμής δεν συνθέτουν κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ (σε γνώση βεβαίως του κ. Τσίπρα) ενταγμένο σε (βλακωδέστατη) τακτική εκφοβισμού των δανειστών ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προκαλέσει ατύχημα, στην διαπραγμάτευση, εκβιάζοντας με έξοδο από το ευρώ, ο πρωθυπουργός οφείλει να προβληματιστεί για το παρασκήνιο των απατεώνων της δραχμής.

Τουλάχιστον ας μαζέψει όσους ρεζίληδες δραχμολάγνους μπορεί από τα παράθυρα των καναλιών που τους φωνάζουν για πλάκα και για τηλεθέαση.

Μας φτάνει το ρεζιλίκι ως χώρα από την ομάδα λενινιστών της κυβέρνησης που έκαναν τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα «εισηγητές» της σωφρονιστικής πολιτικής. Φτάνει η συνιστώσα των Εξαρχείων που έκανε την Βουλή σαν τα μούτρα της. Μας γελοιοποίησε μέχρι εκεί που δεν παίρνει ο Βαρουφάκης. Πληρώνουμε στην παιδεία την κομμουνιστική υστερία του συντρόφου Μπαλτά. Δεν πάει άλλο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε με απαίτηση του 90% του λαού και όχι με πρωτοβουλία των αναρχικών-δραχμολάγνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Κράλογλου

george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: