Grexit, μεταρρυθμίσεις και παραμονή στο ευρώ, γεφύρωση διαφορών.

Στην ελληνική υπόθεση αναφέρεται σημερινό τηλεγράφημα του BBC, με τίτλο «η Ελλάδα λέει πως είναι απίθανη μια συμφωνία στις (σημερινές )συνομιλίες».
Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αφού παραθέτει τις τελευταίες εξελίξεις από την χώρα μας παραθέτει τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα:


- Σενάριο 1: Δεν υπάρχει συμφωνία. Ελλάδα αδυνατεί να αποπληρώσει ΔΝΤ και ΕΚΤ και οδηγείται σε χρεοκοπία. Η ΕΚΤ βγάζει από την πρίζα τις τράπεζες, σταματώντας να χορηγεί ρευστότητα, ακολουθούν έλεγχοι κεφαλαίων και ένα πιθανό Grexit.

- Σενάριο 2: Η Ελλάδα συμφωνεί σε μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές στο παρά πέντε, και αποφεύγει τη χρεοκοπία, διασφαλίζοντας την παραμονή της στο ευρώ.

- Σενάριο 3: Δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, αλλά επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για να παραμείνει προς το παρόν η Ελλάδα στο ευρώ.

Η Ελλάδα έχει δυο εβδομάδες για να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της αναφέρει το πρακτορείο, αλλιώς είναι αντιμέτωπη με χρεοκοπία καθώς εκκρεμεί η αποπληρωμή 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ.