Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τα 7 μεγάλα… οφέλη από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η δίκαιη, αλλά και η άδικη κριτική που ασκείται για την πεντάμηνη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αγνοεί, ως συνήθως, τις πλευρές που, από “επαγγελματική διαστροφή”, δεν ενδιαφέρουν τους δημοσιογράφους, αλλά τους φιλοσόφους.
Όταν κάποτε η κοινωνία θ” αρχίσει να ενδιαφέρεται για όλες τις διαστάσεις της πραγματικότητας, θα καταφανεί τοις πάσι ότι τα φιλοσοφικά αυτά θέματα έχουν απολύτως επίκαιρο, άρα και δημοσιογραφικό χαρακτήρα.
Για του λόγου το αληθές, οι παρακάτω… φιλοσοφικές επισημάνσεις:

Το ΠΡΩΤΟ μεγάλο κοινωνικό όφελος από την αθώα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι ότι καταργήθηκε η λέξη “μνηνόνιο”. Δεν είναι πια ο μπαμπούλας που σκιάζει τα παιδιά και προκαλεί ανατριχίλα στα μαμόθρεφτα. Ο φόβος των κυβερνητών ότι, πλέον, οι ίδιοι θα το συνεχίσουν ατόφιο, τους κάνει να υπολογίζουν ότι έχουν συμφέρον να χαμηλώσουν τους τόνους εναντίον του και, σιγά – σιγά, να το απαξιώσουν τόσο αυτοί όσο κι εμείς. Ο Μανωλιός με τα ρούχα του αλλιώς είναι η μέγιστη κοινωνιολογική ανακάλυψη των ημερών. Άλλωστε οι σύντροφοι και οι σύντροφοι των συντρόφων έκαμαν τη μέγιστη επαναστατική προσπάθεια για να εξαλείψουν τη λέξη από την ορολογία ντόπιων και ξένων χρηστών. Ο αγώνας τους εστέφθη με επιτυχία, επομένως έχουμε ολοφάνερο κοινωνικό όφελος. Το μνημόνιο εξαγνίστηκε.
Το ΔΕΥΤΕΡΟ μεγάλο κοινωνικό όφελος από την αθώα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι το γεγονός ότι καταργήθηκε επιτέλους η φοβερή και τρομερή λέξη “συγκυβέρνηση” που μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015 ήταν τρανή απόδειξη της μέγιστης ενοχής των Μερκελιστών που ξεπούλησαν την πατρίδα τους στους ναζί, άρα τους άξιζε η κρεμάλα στο Σύνταγμα. Πάει κι αυτό! Η Ελληνική κοινωνία απαλλάχτηκε από αυτόν τον ανατριχιαστικό αφορισμό. Στη θέση της αμαρτωλής εκείνης και ένοχης συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων είναι τώρα η εξαγνισμένη και αθώα συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Η συγκυβέρνηση εξαγνίστηκε.
Το ΤΡΙΤΟ μεγάλο κοινωνικό όφελος από την αθώα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι ότι θεραπεύτηκε ο αντιγερμανισμός που διογκωνόταν επικίνδυνα πέντε χρόνια τώρα στη χώρα. Οι Γερμανοτσολιάδες έπαθαν την πλάκα τους. Η μισητή Μέρκελ έγινε αγαπημένη Άγγελα. Στον διεθνή Τύπο γράφεται ότι ο Αλέξης είναι μέχρι κι ερωτευμένος μαζί της. Του το είπε κατάμουτρα και ο Σουλτς…. Η στρίγγλα εξημερώθηκε. Εκείνος ο τρελός Σόιμπλε μένει ακόμα, αλλά… πού θα πάει… θα τον γοητεύσουμε κι αυτόν… Οι συσκέψεις Τσίπρα – Μέρκελ με τον Ολάντ να κρατάει φανάρι, βάζουν την Ευρώπη σε νέα τροχιά. Η Γερμανική Ευρώπη εξαγνίστηκε.
Το ΤΕΤΑΡΤΟ μεγάλο κοινωνικό όφελος από την αθώα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι ότι σταμάτησαν οι ξεφτίλες και τα γιαουρτώματα των πολιτικών. Τώρα οι πολιτικοί μπορούν άφοβα να πίνουν τον καφέ τους στις καφετέριες και να τρώνε στις ταβέρνες με την οικογένειά τους, αφού εκείνοι που τους γιαούρτωναν κάποτε, είναι τώρα στην εξουσία και η δική τους υπογραφή στις συμφωνίες με τους δανειστές είναι πέρα για πέρα πατριωτική, δεν έχει καμία σχέση με προδοσία της πατρίδας. Μετά απ” αυτό, άρχισε ν” αχνοφέγγει ξανά η ελπίδα ότι θ” ασχοληθούν ξανά με την πολιτική οι σοβαροί άνθρωποι για να πάψει να είναι στα χέρια των βούρλων. Η Πολιτική εξαγνίστηκε.
Το ΠΕΜΠΤΟ μεγάλο κοινωνικό όφελος από την αθώα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι ότι σταμάτησε η αιματηρή επίθεση των αντιμνημονιακών δυνάμεων εναντίον των μνημονιακών. Ο εθνικός αυτός διχασμός που διαμόρφωνε συνθήκες νέου εμφυλίου πολέμου, έπαψε οριστικά. Η υπηρεσία του Σύριζα στο έθνος είναι πλέον ανυπολόγιστη. Οι μνημονιακές δυνάμεις εξαγνίστηκαν.
Το ΕΚΤΟ μεγάλο κοινωνικό όφελος από την αθώα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι ότι ξηλώθηκαν τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας και προέκυψε ένα νέο υγιές κόμμα εξουσίας που θ” αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Ο κομματισμός εξαγνίστηκε.
Το ΕΒΔΟΜΟ μεγάλο κοινωνικό όφελος από την αθώα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι ότι αναγνωρίστηκαν ως θύματα της κρίσης οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι σάπιες δυνάμεις του εμπορίου και του επιχειρείν κατατροπώθηκαν. Πρόκειται για τη νέα επαναστατική κοινωνική τάξη που βγαίνει ατσάλινη μέσ” απ” τ” αποκαΐδια του καπιταλισμού για ν” αλλάξει τον κόσμο, μιας και το επαναστατικό πάλαι ποτέ προλεταριάτο δεν υπάρχει πια. Ο Μαρξισμός αναγεννήθηκε στην Ελλάδα από τον Αλέξη Τσίπρα, θ” αλλάξει την Ευρώπη και την ανθρωπότητα ριζοσπαστικοποιώντας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ο κρατισμός εξαγνίστηκε.

Έγραψε ο Παντελής Φλωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: