Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Handelsblatt: Πλησιάζει το Varoufexit

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Νέα επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και της Ελλάδας, εξαπολύει ο γερμανικός Τύπος, με την εφημερίδα Handelsblatt να κάνει λόγο ακόμα και για Varoufexit.

Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στους New York Times πως ηχογράφησε τις συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης...
στο άτυπο Eurogroup της Ρίγα.
Riga Gate: Οι μέρες του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μετρημένες
«Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολα θα μπορεί να κρατηθεί στο πόστο του», αναφέρει η Handelsblatt. Μάλιστα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για Riga Gate και για κίνδυνο Varoufexit, σχολιάζοντας ότι ενδεχομένως οι μέρες του Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ να είναι μετρημένες.
Ο συντάκτης σχολιάζει ότι οι σχέσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του είναι ήδη πάρα πολύ κακές, ενώ μετά την παραδοχή της ηχογράφησης αναμένονται έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, ο συντάκτης αναρωτιέται αν ο Ελληνας υπουργός έχει ηχογραφήσει και άλλες συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών, ενώ τονίζει πως στο μέλλον όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι θα είναι πολύ προσεκτικοί όταν μιλούν μπροστά σε Ελληνες.
Ο ίδιος πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει σήμερα ότι κατέγραψε ηχητικά το Eurogroup και μπαίνοντας στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί μίλησε για «παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια».
Το δημοσίευμα της Handelsblatt
Η παραδοχή-«βόμβα» του Βαρουφάκη για την ηχογράφηση στο Eurogroup της Ρίγα
Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα αναφέρει ο υπουργός για το περίφημο Eurogroup της Ρίγα, όπου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών επιτέθηκαν στον κ. Βαρουφάκη με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς.
«Ολα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Αφήστε με να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα» δηλώνει με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα, πάντως, με τον δημοσιογράφο των New York Times, ο Γιάνης Βαρουφάκης του έριξε μια βόμβα λέγοντας ότι έχει καταγράψει (σε βίντεο ή ήχο) την εν λόγω συνάντηση, αλλά δεν μπορεί να τη δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας.
Το επίμαχο σημείο στη συνέντευξη Βαρουφάκη στους ΝΥ Τimes

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: