Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Απίστευτο: Ποια βασική πρόταση για την Ελλάδα ξέχασαν να βάλουν στο κείμενο του Eurogroup

Απίστευτο: Ποια βασική πρόταση για την Ελλάδα ξέχασαν να βάλουν στο κείμενο του Eurogroup

Ένα φοβερό απρόοπτο συνέβη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της σύσκεψης του Eurogroup.

Μετά από τις δηλώσεις των Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις.
Ενας από αυτούς ζήτησε διευκρινίσεις για το πότε θα μπορέσει να γίνει εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.
Στο σημείο εκείνο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συνειδητοποίησε ότι το Eurogroup είχε ξεχάσει να καταγράψει στο κείμενο πως η εκταμίευση δόσης θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup ευχαρίστησε... τον δημοσιογράφο για την επισήμανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα:

«Το Eurogroup σήμερα έλαβε μία ανασκόπηση της πορείας των εργασιών στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους Θεσμούς. Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών κατέστησαν δυνατή την επιτάχυνση και έχουν συμβάλει σε μία πιο ουσιαστική συζήτηση.
Την ίδια στιγμή, αναγνωρίσαμε ότι περισσότερος χρόνος και προσπάθεια χρειάζονται για να γεφυρωθούν τα χάσματα στα ζητήματα που παραμένουμε ανοιχτά. Ως εκ τούτου καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη δουλειά τους με τους Θεσμούς, με σκοπό την επίτευξη μίας επιτυχούς κατάληξης της αξιολόγησης εγκαίρως.
Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις συζητήσεις. Οταν οι Θεσμοί καταλήξουν σε μία συμφωνία στην κατάληξη της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τις πιθανές εκταμιεύσεις των κονδυλίων που εκκρεμούν στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας».
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: