Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Πως αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία άλλαξε την ζωή μιας μικρής Ινδής


ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «PHOTOGRAPHERS GIVING BACK PHOTO AWARD»

Του Gustave Rey
Ο Alex Masi είναι ένας Ιταλός φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο.
Αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία που τράβηξε στο Μποπάλ της Ινδίας, για την εφημερίδα Τhe Independent” άλλαξε όχι...
μόνο τη ζωή του αλλά και  την ζωή της μικρής Ινδής.
Ο Masi, βρέθηκε στο Μποπάλ τον Αύγουστο του 2009, για να φωτογραφήσει τον Sachin Jatec ένα νεαρό αγόρι με σοβαρή αναπηρία η οποία σχετίζεται με έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής φυτοφαρμάκων.
«Ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και τα παιδιά απο τις παραγκουπόλεις ενθουσιάστηκαν,» δηλώνει στην γαλλική εφημερίδα «20 minutes,” ο φωτογράφος.
“Εκείνη την στιγμή το βλέμμα μου τράβηξε η Poonam ένα επτάχρονο κορίτσι που ήταν η μικρή αδερφή του Sachin.   
Ο φακός μου εστίασε πάνω της για μερικά δευτερόλεπτα. Οταν η μικρή αντιλήφθηκε ότι την φωτογράφιζα, το έβαλε στα πόδια» είπε ο Μasi.
Η φωτογραφία του, που χαρακτηρίστηκε στολίδι ευαισθησίας και ελευθερίας βραβεύτηκε το 2011 με το «Photographers Giving Back Photo Award» και έπαθλο 5000 δολάρια τα οποία άλλαξαν την ζωή της μικρής και της οικογένειας της.
Ο Μasi, αντί να τους δώσει τα χρήματα, τους έχτισε ένα σπίτι απο τούβλα για να φύγουν απο την καλύβα τους που ήταν χτισμένη με λάσπη και κοπριά.
Αγόρασε στον πατέρα της έναν πάγκο για να μπορεί να πουλά λαχανικά και να μην ψάχνει  δουλειά σαν εργάτης, ενώ έγραψε τα τρία μικρότερα παιδιά της οικογένειας σε ιδιωτικό σχολείο.
Οπως δηλώνει ο φωτογράφος στην γαλλική εφημερίδα, μπόρεσε να δεί την ζωή της οικογένειας να αλλάζει.
Παρά την δυσπιστία τους στην αρχή, τώρα έχουν έρθει πιο κοντά και τον εμπιστεύονται.
Εκείνος εξακολουθεί να είναι ο φύλακας άγγελος τους και σήμερα τα κορίτσια της οικογένειας Jatec, ονειρεύονται να γίνουν δασκάλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: