Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ! Ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις από νέο τελεσίγραφο ΔΝΤ


Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς προκύπτει από την πληροφόρηση που έλαβε το βράδυ του Σαββάτου το μέγαρο Μαξίμου και η οποία αφορά σε εμμονή του ΔΝΤ με την αιφνιδιακή απαίτηση για επιβολή των ομαδικών απολύσεων.

Το ΔΝΤ φαίνεται πως ζητά από την κυβέρνηση να νομοθετήσει υπέρ...
των ομαδικών απολύσεων αλλά και να μην νομοθετήσει για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Οι ελληνικές ομάδες των διαπραγματευτών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες επιχείρησαν με στοιχεία να αναδείξουν ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι νομικό κεκτημένο και σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλά και ότι λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης.
Υπό αυτό το πρίσμα, το χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών παραμένει καθώς η Αθήνα δηλώνει ότι αυτό το σημείο όπως και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι κόκκινες γραμμές γι” αυτήν.
Μέχρι τις 8 Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση αποσκοπεί να έχει ένα θετικό μήνυμα προς την ΕΚΤ ώστε να μπορεί να αυξηθεί το όριο για την έκδοση ομολόγων που θα μπορούσαν να επιφέρουν ρευστότητα στην οικονομία της χώρας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε αισιοδοξία στην Αθήνα καθώς είχαν παρατηρηθεί συγκλίσεις τόσο στα δημοσιονομικά όσο και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει δημοσιονομικά μέτρα που δεν θα θίγουν όμως όσους πλήρωσαν τα χρόνια της κρίσης, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες παρεμβάσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις.
Όλα όμως αυτά θα εξαρτηθούν και από την πρόθεση των θεσμών να απελευθερώσουν χρηματοδοτικά εργαλεία υπέρ της ελληνικής οικονομίας, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο και για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: