Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ζωή και Ραχήλ ανέλαβαν να ανακρίνουν τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Ζωή και Ραχήλ ανέλαβαν να ανακρίνουν τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Με μπαράζ ερωτήσεων και αρκετά επιθετικές τοποθετήσεις η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, πέρασε από ακρόαση τους υποψήφιους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη διοίκηση της ΕΡΤ...


Ένορκη κατάθεση και το χέρι στο ευαγγέλιο
«Θα σας πω την αλήθεια με το χέρι στο Ευαγγέλιο» σχολίασε ο προτεινόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον διακόπτει λέγοντας:
 «Δεν δίνετε ένορκη κατάθεση».
Κι όμως το κλίμα ήταν από νωρίς εκρηκτικό και θύμιζε κάτι από ένορκη κατάθεση ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν.
Είστε βαφτησιμιά του;
Ενα από τα απίστευτα περιστατικά σε αυτή την επιτροπή ήταν όταν η Ραχήλ Μακρή ρώτησε προτεινόμενο μέλος της ΕΡΤ αν είναι ...βαφτησιμιά του Λάμπη Ταγματάρχη!
«Η κυρία Παπακωνσταντίνου που εξετάζεται για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τα υπόλοιπα μέλη. Δεν είστε βαφτισιμιά του κ. Λάμπη Ταγματάρχη;» είπε η Ραχήλ Μακρή.
«Όχι δεν είμαι» απάντησε η Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και ο κ. Ταγματάρχης σχολίασε για δεύτερη φορά κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής:
«Με το χέρι στο Ευαγγέλιο…».
Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε τη συνεδρίαση με αιχμές
«Εδώ ο κόσμος καίγεται…» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας όταν ρωτήθηκε προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από δημοσιογράφους για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα της σημερινής κρίσιμης πολιτικά ψηφοφορίας.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις τόσο του υπουργού όσο και των Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη.
Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «ακούστηκαν ορισμένες συνδικαλιστικές φωνές που καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι απαξιωτικές κριτικές», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επίθεση του Παναγιώτη Καλφαγιάννη στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για την επαναλειτυοργία της ΕΡΤ δεν στοχεύει μόνο στο να αποκαταστήσει ένα εργασιακό δικαίωμα, αλλά «το δικαίωμα της κοινωνίας στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση».
Πρόσφερε κάλυψη στον Λάμπη Ταγματάρχη τονίζοντας ότι επί των ημερών του υπήρξε πλεόνασμα στην ΕΡΤ ύφους 70 εκατ. ευρώ, ενώ, προασπίστηκε των επιλογών της κυβέρνησης σημειώνοντας «τις επιλογές να τις δούμε ενταγμένες σε ένα πλαίσιο υπεράσπισης της πολιτικής και της δημοκρατίας, στις οποίες όλοι πρέπει να συμβάλλουμε υπεράνω των πολιτικών μας διαφωνιών».
Ο Λάμπης Ταγματάρχης σημείωσε ότι «Εδώ είμαστε για να μας κρίνετε και να μας αντικαταστήσετε αν δεν κάνουμε αυτά που λέμε», ενώ,  ο Διονύσης Τσακνής χαρακτήρισε «τιμητική» την πρόταση που του έγινε εξηγώντας ότι την αποδέχτηκε ως μια «ουτοπική πρόκληση που βαρύνεται από το παγκοσμίως πρωτοφανές πραξικόπημα του Ιουνίου του 2013».
Η ανάκριση της Ζωής
Κάπου εκεί άρχισαν τα «καρφιά» και οι αιχμές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ρωτάει τους Ταγματάρχη και Τσακνή τι έκαναν όσο καιρό ήταν κλειστή η ΕΡΤ.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΡΤ τόνισε ότι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στο Ραδιομέγαρο, ενώ, και ο υποψήφιος Διευθύνοντας Σύμβουλος τόνισε ότι ήταν στο πλευρό των διαδηλωτών και απολυμένων από τις πρώτες στιγμές στο λουκέτο του 2013.
Η Πρόεδρος της Βουλής ρώτησε, ακόμη, εάν θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές της ΕΡΤ και της ΕΡΑ με τον κ. Ταγματάρχη να απαντάει ότι «Πρέπει να δούμε τι χρήματα έχουμε για να δούμε τι μπορούμε να παράγουμε και τον ακριβή αριθμό που θα επαναπροσληφθεί. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απολύσεις γιατί δεν είναι στις αρμοδιότητες μας να διώξουμε κάποιον, το θέμα είναι να υπάρξει εξορθολογισμός. Δεν θα κλείσει καμία δομή στον βαθμό που μπορεί να υπηρετηθεί από το ανθρώπινο δυναμικό».
Ζωή σε Τσακνή: Ελπίζω να μην επαληθευτούν οι στίχοι σας
«Ελπίζω να μην με αποκηρύξουν τα παιδιά μου. Βιολογικά και μη όπως τα 400 τραγούδια μου», είπε στη συνέχεια ο Διονύσης Τσακνής, κατά την ομιλία του για να εισπράξει την «δηλητηριώδη» απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
«Ελπίζουμε και εμείς να μην επαληθευτούν κάποιοι από τους στίχους σας» είπε η πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη, πιθανότατα, στο τραγούδι «Δημόσιος Φορέας».
Η ατάκα για τις γυναίκες περί... αναβάθμισης
Αίσθηση, ακόμη, προκάλεσε και μια αποστροφή της Προέδρου της Βουλής προς τον Λάμπη Ταγματάρχη.
Η Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε στον υποψήφιο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ πως στα χαρτιά του έχει σημειώσει στο φύλο του ως «γυναίκα».
Ο Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε ότι ήταν ένα λάθος με την Πρόεδρο της Βουλής να σημειώνει:
«Δεν πειράζει αναβαθμίζεστε έτσι».
Επίθεση από την Ραχήλ Μακρή
Ιδιαίτερα επιθετική ήταν στις τοποθετήσεις/ερωτήσεις της προς τον Λάμπη Ταγματάρχη και η Ραχήλ Μακρή η οποία δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητά του για Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ.
Μάλιστα η εισήγηση της Ραχήλ Μακρή για τον Λάμπη Ταγματάρχη ήταν αρνητική.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον υποψήφιο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ για ένα άρθρο που είχε γράψει στο οποίο κατέθετε την άποψή του για το ποιοι φταίνε για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: