Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! «Σιγήν ιχθύος», αλλά και λευκός καπνός για συμφωνία

Μετά από οχτώ ώρες ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης στο μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης είναι πως οι υπουργοί που συμμετείχαν στην συνεδρίαση αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις, ωστόσο σύμφωνα με διαρροές και αναφορές στην Κρατική τηλεόραση, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Το παρασκήνιο της «μαραθώνιας» συνάντησης...


Στη συνεδρίαση στο Μαξίμου, συμετείχαν οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.
Λίγο μετά τις επτά είχε αποχωρήσει από το Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ προ ολίγου αποχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει νέα επαφή μέσα στην εβδομάδα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ίσως μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εντατικοί οι ρυθμοί στα τεχνικά κλιμάκια
Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Το πρωί του Σαββάτου συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Brussels Group, οι συμμετέχοντες στο οποίο θα συνεχίσουν τις διβαουλεύσεις και την Κυριακή.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: