Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Οι καθαρίστριες ξενοδοχείων δεν είναι του λαού

Είναι ορθό να επαναφέρεις τις κρατικές καθαρίστριες που (πολύ κακώς) απολύθηκαν, από το ίδιο το κράτος, αλλά εντελώς απαράδεκτο να τις χρησιμοποιείς σαν μπολσεβίκες που μετά την επανάσταση... το γλέντησαν στα τσαρικά ανάκτορα. 

Τα θεάματα αυτά είναι ντροπή όταν έχεις 1.500.000 ιδιώτες άνεργους στην πλειοψηφία εργάτες και καθαρίστριες. Πολύ περισσότερο δε όταν στήνεις θεάματα για να αποπροσανατολίζεις τον λαό από τα χαράτσια που φέρνεις με το νέο μνημόνιο...

Μπορώ να ανεχθώ οποιοδήποτε αντίλογο στην προσωπική μου άποψη για τις φιέστες με τις καθαρίστριες στο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών με τα πτι-φουρ της Βαλαβάνη... Εκτός όμως από το ό,τι ήταν αυθόρμητες.

Γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι θεάματα και φιέστες της μορφής αυτής θα ακολουθήσουν και με τους απολυμένους που θα επαναφέρει ο Κατρούγκαλος και με τους παιδεραστές-δασκάλους και τους αιωνόβιους φοιτητές που θα επαναφέρει ο Μπαλτάς και με τους επενδυτές που θα διώξουν από τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και από τις ακτές οι σύντροφοι Λαφαζάνης, Δρίτσας και Σπίρτζης.

Όσο θα συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας στην χρηματοδότηση και της βουτιάς στην δεξαμενή των μέτρων... των μνημονίων που θα υπογράψει η κυβέρνηση τον Ιούνιο και στην καρδιά του καλοκαιριού (για νέα δανεικά) τα θεάματα αυτά θα προσφέρονται στο λαό για να χορταίνει επανάσταση και να ξεχνάει... την φτώχεια του.

Τι θα γίνει όμως με τις καθαρίστριες και τους εργάτες του λαού που είναι χωρίς δουλειά γιατί δεν είχαν μπάρμπα... να τους βάλει να δουλέψουν στο κράτος;

Το μόνο που προσφέρει το ελληνικό Σοβιέτ (σιωπηρά και χωρίς να φαίνεται) είναι τα στραβά μάτια στην ανασφάλιστη εργασία, στα τετράωρα, στις ομαδικές απολύσεις και στις συνθήκες εργασίας που αν δεν τις προτιμούν οι Έλληνες άνεργοι τις κυνηγάνε μετά μανίας οι μετανάστες.

Γιατί έτσι και τολμήσουν, οι διαφόρων αποχρώσεων αριστερές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, και ανοίξουν πόρτες σε ιδιωτικές επενδύσεις φίδι που τους έφαγε...

Και ας περιμένουν άνεργοι και καθαρίστριες ξενοδοχείων μπας και γίνει ξενοδοχειακό συγκρότημα να βολευτούν και να φάνε ψωμί.

Σταματάω την γκρίνια εδώ αφού επαναλάβω, την αμετακίνητη πρόβλεψή μου, ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και με τον κρατισμό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ επένδυση (σε λειτουργία) δεν θα δει ο τόπος ούτε το 2030.

Και επειδή το σημερινό μου σημείωμα είναι αφιερωμένο (λόγω επικαιρότητας) αποκλειστικά στην τύχη των άνεργων καθαριστριών και προσωπικού υπηρεσιών των ξενοδοχείων αντιγράφω από το χθεσινό ρεπορτάζ του συνάδελφου κ. Δημήτρη Δελεβέγκου και το προχθεσινό του κ. Νίκου Χρυσικόπουλου στο Capital.gr την τύχη δύο γιγαντιαίων επενδύσεων σε αντίστοιχα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Κρήτης και της Κέρκυρας.

Το 1992 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση της έκτασης του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Παναγία Ακρωτηριανή" στην Κρήτη.

Η επένδυση (σε ευρώ) 270 εκατ. περιελάμβανε αρχικά ξενοδοχειακές μονάδες 7.000 κλινών, εμπορικά, εκθεσιακά κέντρα και κατοικίες.

Το 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την υπουργική απόφαση του 2007, βάσει της οποίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Το 2011 η εταιρεία υπέβαλε στο Invest in Greece αναθεωρημένη πρόταση, όπου το μέγεθος του project είναι μικρότερο από το αρχικά προβλεπόμενο.

Χάθηκαν δηλαδή κεφάλαια και θέσεις εργασίας μεταξύ των οποίων και καθαρίστριες...

Το 2012 το έργο εντάχθηκε στο fast track και πλέον έχει λάβει το «πράσινο φως» από το ΣτΕ.

Χρειάστηκαν δηλαδή 3 χρόνια από την ημέρα που μπήκε στο fast track!!!

Και περιμένουμε την συνέχεια μέχρι να λειτουργήσει.

Στις αρχές του 2013 η NCH Capital με έδρα την Νέα Υόρκη, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με έμφαση στο real estate, είχε αποκτήσει (στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ) το δικαίωμα αξιοποίησης του ακινήτου στη Κασσιόπη στην Κέρκυρα, υποβάλλοντας προσφορά συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια, (κόντρα και στην κυβερνητική γραμμή για δέσμευση προς τους δανειστές στην ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων) ο προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ Δήμος Κερκυραίων προχωρά ένα βήμα παραπέρα τη διαμάχη του με την αμερικανική εταιρεία NCH Capital που κέρδισε το διαγωνισμό.

Λεπτομέρεια... για τους αριστερούς και τους άλλους κρατιστές για τους οποίους, προφανώς, είναι ανύπαρκτες οι καθαρίστριες των ιδιωτικών ξενοδοχείων του καπιταλισμού...

Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 180 κλινών, τουριστικές κατοικίες (84 κατοικίες με 123 διαμερίσματα), μαρίνα δυναμικότητας 57 σκαφών.

Για τις ανάγκες και την αυτονομία της επένδυσης, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μονάδα αφαλάτωσης, μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων, δίκτυο άρδευσης και πυρόσβεσης, δίκτυο οπτικών ινών και να υλοποιήσει έργα αναβάθμισης και προστασίας της δασικής έκτασης και των μικρών υγροτόπων κ.α.».
Του Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: