Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ! ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ σύσκεψη στο Μαξίμου – Αλλάζουν ΟΛΑ στην διαπραγμάτευση – Τέλος στην ενδιάμεση συμφωνία

Επείγουσα σύσκεψη συγκάλεσε στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της διαπραγματευτικής ομάδας και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Ολική μεταστροφή πραγματοποιεί η κυβέρνηση, αφού όπως φάνηκε «κάηκε» το...

αρχικό της πλάνο για ενδιάμεση συμφωνία. Καθώς οι «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης προσέκρουσαν στο τείχος των δανειστών και οι διαπραγματεύσεις μετά τρεις μήνες διαβουλεύσεων ουσιαστικά κατέστησαν άγονες, ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί από το μέτωπο της ενδιάμεσης συμφωνίας και επιδιώκει τώρα συνολική λύση – πακέτο τον Ιούνιο.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, θα ξεδιπλωθεί σε δύο στάδια
Το πρώτο αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη – και σε κάθε περίπτωση πριν τις 11/5 – με την ολοκλήρωση του επόμενου κύκλου συζητήσεων στο Brussels Group την Τετάρτη. Η Αθήνα επιδιώκει συνεδρίαση μέχρι την Παρασκευή του Euroworking Group και ενδεχομένως έκτακτο Eurogroup (ακόμη και μέσω τηλεδιάσκεψης). Αρχικός στόχος η χαλάρωση από την ΕΚΤ στα T-bills
Το δεύτερο στάδιο προβλέπει εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων στο πρώτο 20ήμερο του Μαΐου, ώστε μέχρι τα τέλη του μήνα να οδηγηθούμε σε τελική συμφωνία-πακέτο, η οποία θα εξασφαλίζει την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση φέρνει ένα μήνα μπροστά τη συζήτηση που θα γίνονταν – σύμφωνα με τους σχεδιασμούς για ενδιάμεση συμφωνία – τον Ιούνιο. ΤΟ Μαξίμου, θέλει ουσιαστικά ο Ιούνιος να είναι ο μήνας εφαρμογής της συμφωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: