Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΠ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ! Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε κύκλωμα δουλεμπόρων με στελέχη της ΕΛΑΣ!

praktores

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση κυκλώματος δουλεμπόρων με τη συμμετοχή στελεχών της ΕΛΑΣ του Λιμενικού και της ΕΥΠ. 

Το νέο στοιχείο που αναμένεται να προκαλέσει και πολιτικούς κλυδωνισμούς αφορά τη συμμετοχή ενός 67χρονου ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με το thetoc.gr που επικαλείται πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ήταν υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα στη Β’ Αθηνών...

Μάλιστα έχουν καταγραφεί συνομιλίες του με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στις οποίες ακούγεται να λέει ότι σε ένα τετράμηνο θα φύγει ο Υπουργός (Πανούσης)

Συγκεκριμένα στο thetoc.gr αναφέρονται τα εξής:
«Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να έχουν την ισχύ «πολιτικής παρέμβασης» για τον… διωγμό του Γιάννη Πανούση, την αποστρατεία «ενοχλητικών» αξιωματικών και τις τοποθετήσεις άλλων.
Ενδεικτικές είναι μερικές από τις συνομιλίες ανάμεσα στον «χοντρό», όπως αποκαλούσαν τον αξιωματικό, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και τον 67χρονου ιδιώτη, που είχε φυλακιστεί στο παρελθόν, ενώ είχε πρωτοστατήσει στις εξεγέρσεις των κρατουμένων και αργότερα ήταν υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη Β’ Αθηνών, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..
Στις 3 Μαρτίου 2015, ο αξιωματικός του Αλλοδαπών συνομιλεί με τον ιδιώτη:
Αξιωματικός: Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το Αλλοδαπών ο Φ………(προηγούμενος διοικητής) και πρέπει να απομακρυνθεί ακόμη ένας υποδιευθυντής. Πρέπει να αναλάβει ο Γ………. και πρέπει να απομακρυνθούν και δύο σύμβουλοι του υπουργού.
Ιδιώτης: Συμφωνώ έτσι θα γίνει και να δεις και ότι και η πολιτική ηγεσία θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση
Μετά τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και πριν τις τοποθετήσεις έχει καταγραφεί μία άλλη συνομιλία.
Ιδιώτης: Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.
Αξιωματικός: Πρέπει να φέρεται τον Γ……….. στο Αλλοδαπών.
Ιδιώτης: Ναι έτσι θα γίνουν τα πράγματα
Το σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει από αυτές τις συνομιλίες, είναι το γεγονός ότι πολλές από τις επιδιώξεις τους έγιναν πραγματικότητα.
Ο προηγούμενος και μη «αρεστός» διοικητής του Αλλοδαπών αποστρατεύτηκε και τη θέση του πήρε ο αξιωματικός που μνημόνευαν στις συνομιλίες τους.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο κ. Πανούσης, που κάνει λόγο για «παρέκκλιση, εκτροπή της δημοκρατίας», έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.
Την υπόθεση έχει αποκαλύψει το Βήμα και το ίδιο πρόσωπο αναφέρει τα εξής:
Εκείνο που θεωρείται εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι στους διαλόγους αυτούς οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι φέρεται να έχουν υψηλές πολιτικές προσβάσεις αλλά μιλούν και για παρεμβάσεις στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Μάρτιο οι οποίες πράγματι υλοποιήθηκαν! Το ίδιο κύκλωμα εμφανίζεται παράλληλα να επιχειρεί την απομάκρυνση στελεχών των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων ήδη έχει ζητήσει σχετική έκτακτη ενημέρωση ο κ. Πανούσης, ο οποίος αναφέρεται σε «πρακτικές που ξεπερνούν το οργανωμένο έγκλημα και φτάνουν στη συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης». Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης»
Την υπόθεση έχει αποκαλύψει το Βήμα και σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται οι ίδιες πληροφορίες: «Ενδεικτικό του «μηχανισμού διαφθοράς» που είχε στηθεί είναι ότι σε διάλογο που είχε στις 3 Μαρτίου 2015 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών -κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων- με έναν ιδιώτη, απεσταλμένο ανωτάτου αξιωματικού της λεωφόρου Κατεχάκη, ήταν η «διευθέτηση» των εν εξελίξει κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. Όπως λένε, «πρέπει να απομακρυνθεί ο Φ. από προϊστάμενος Αλλοδαπών, να φύγει ένας υποδιευθυντής, να αναλάβει ο Γρ… Να φύγουν δύο άτομα που είναι κοντά στον υπουργό και μιλάει μαζί τους».
Σημειώνεται ότι στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησαν πράγματι απομακρύνθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών ο προαναφερόμενος αξιωματικός και πήγε στη θέση του ο μνημονευόμενος αντικαταστάτης του. Καθ” ότι, όπως πίστευαν πιθανόν τα μέλη του κυκλώματος, θα μπορούσαν μελλοντικά να έχουν τον εν λόγω αξιωματικό «υποχείριό» τους. Ο αξιωματικός με θητεία στην Αντιτρομοκρατική που ήταν προϊστάμενος στο Αλλοδαπών σε κατάθεση που έδωσε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δεχόταν για να προστατεύσει τον εν λόγω αξιωματικό, υφιστάμενό του στο Αλλοδαπών, που ακούγεται σε συνομιλίες να επιδιώκει την εκδίωξή του.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται: Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για κυκλώματα διαφθοράς προκύπτει ότι ιδιώτης, ο οποίος μεσολαβούσε έπειτα από υποδείξεις ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στις παράτυπες διευκολύνσεις σε λαθρομετανάστες, φερόταν και ως «συνεργάτης» των διωκτικών αρχών σε θέματα «αντάρτικου πόλης».
Ζητούν ραντεβού με Τσίπρα
Ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την εμπλοκή στελεχών της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα δουλεμπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: