Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ! «Από που κι ως που είμαστε κοντά σε συμφωνία;»

Δριμεία επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας ανοιχτά για δραχμή.

Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει πως είμαστε κοντά σε συμφωνία, ο κ. Λαφαζάνης αναρωτήθηκε επιδεικτικά: 
«Από που και ως που είμαστε κοντά σε συμφωνία;» 
Μάλιστα, ρώτησε με έμφαση...
 «έχουμε συμφωνήσει για ιδιωτικοποιήσεις;», ενώ κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να πάρει απόφαση κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και σε ακίνητα – φιλέτα, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Παράλληλα, όμως, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας μίλησε ξεκάθαρα για δραχμή. «Από που προκύπτει πως είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;» αναρωτήθηκε.

Λαφαζάνης: Μαντρόσκυλο ο Σόιμπλε – Ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα

«Εμαθα ότι ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα και το Brussels Group. Μην κοιτάτε τα χαμόγελα μερικές. Ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε είναι μαντρόσκυλο που επιτίθεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, που αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει θετική συμφωνία, σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία άλλη χώρα δεν έχει δεχθεί εκβιασμό σαν τον τετράμηνο της Ελλάδας, είπε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας για αποστράγγιση αποθεμάτων και το κλείσιμο της στρόφιγγας. «Υπάρχει συνειδητοποίηση ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;», τόνισε. Σημείωσε ακόμη ότι ο λαός είπε πως πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε και πρόσθεσε «αν αυτό δεν γίνεται; Εμείς τα επιδιώκουμε όλα αυτά, εμείς υπερασπιζόμαστε το λαό και το βιοτικό του επίπεδο, τη ζωή του».

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τους εταίρους ότι οι άλλοι κάνουν τη ρήξη και επιδιώκουν να μας εξοντώσουν και στη συνέχεια πρότεινε να μη πληρώσει η Αθήνα δόσεις. «Όταν δεν πάει άλλο λέμε »στοπ δεν θα πληρώσουμε». Είναι αυτό η καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν;».

Κάλεσε την κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση και να πει αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. «Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο στην Ελλάδα είναι κλειστή αυτή η συζήτηση; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα= καταστροφή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: