Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ! Αντίστροφη μέτρηση για αποχώρηση

Greece's New Finance Minister Yanis Varoufakis

Ο χρόνος του Γιάνη Βαρουφάκη στην καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών τελειώνει και η αντίστροφη μέτρηση έχει επιταχυνθεί μετά το δημοσίευμα στο περιοδικό των New York Times, που τον εμφάνισε να ομολογεί ότι είχε μαγνητοφωνήσει την πολύκροτη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, αλλά δεν θα τη δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, συναίσθηση του γεγονότος αυτού φαίνεται ότι έχει και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος ανέφερε επίσης στην αμερικανική εφημερίδα ότι γνωρίζει πότε πρέπει να αποχωρήσει από το πόστο του, καθώς δεν πρόκειται να γελοιοποιηθεί συμβιβαζόμενος σε επίπεδο αρχών και λογικής, αφού γνωρίζει ότι οι ιδέες του χαρακτηρίζονται φαεινές παρά παραγωγικές.
Τα γερμανικά ΜΜΕ
Την ίδια στιγμή, τα γερμανικά ΜΜΕ παιρνούν «λιθοβολούν» τον υπουργό Οικονομικών. «Πρόκληση απέναντι στους δανειστές» χαρακτηρίζει η Handelsblatt την πληροφορία που μεταφέρει το περιοδικό των New York Times για της ηχογραφήσεις. «Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα ευνοούσε το κλίμα των διαπραγματεύσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: