Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Καταγγέλλουν τη Ζωή ότι έκανε «τουμπεκί» την επίθεση Λαγού στην Κανέλλη (BINTEO)

Η απειλή του Γιάννη Λαγού κατά της Λιάνας Κανέλλη καθώς και το ότι έσπευσε πίσω της στους διαδρόμους της Βουλής οδήγησε την Επιτροπή Δεοντολογίας να ασχοληθεί με το γεγονός, καθώς η κ. Κατριβάνου κατήγγειλε το γεγονός στη Διάσκεψη των Προέδρων. 
Εκεί η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να αρνήθηκε να καταδικάσει το γεγονός...

Εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες των άλλων κομμάτων, η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να ερευνηθεί το θέμα.
Τον λόγο πήρε ο κ. Κουτσούκος για το ΠΑΣΟΚ ο οποίος ζήτησε να υπάρξει πολιτική καταδίκη για το γεγονός.
Το ίδιο ζήτησε και ο κ. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ωστόσο η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να αρνήθηκε, λέγοντας πως «δεν είναι εδώ δικαστήριο» και παρέπεμπε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Δημιουργήθηκαν αντιδράσεις, με τα κόμματα να πιέζουν την πρόεδρο της Βουλής. Τελικά, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία.
Οι γνώμες μοιράστηκαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ψηφίζουν υπέρ της πολιτικής καταδίκης, ενώ το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει νωρίτερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Από την άλλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν υπέρ του να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Ο Λαγός υποστηρίζει πως δεν την απείλησε και ορκίζεται στην αντρική του τιμή
Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, Γιάννης Λαγός, σε δηλώσεις που έκανε είπε:
«Σας δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι ψέματα, αυτό που της είπα (σ.σ. για το δικαστήριο) είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς» είπε ακόμη ο βουλευτής της ΧΑ.
Και συνέχισε:
«Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα».
Τέλος, τόνισε ότι «πέφτει από τα σύννεφα» για τις καταγγελίες, ενώ, ερωτηθείς εάν μπήκαν στη μέση δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρώτη φορά τα ακούει αυτά.
ΚΚΕ: τραμπούκικη η συμπεριφορά Λαγού κάλυψη από την Κωνσταντοπούλου
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά, όπως αναφέρει, του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.
Καταγγέλλει επίσης τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».
Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.
«Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει τη ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ποτάμι: Χυδαία η επίθεση στην Κανέλλη
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χυδαία αλλά και ανάρμοστη επίθεση σε βουλευτή του κοινοβουλίου, αναφέρει Το Ποτάμι.
«Θεωρούμε απορίας άξιο ότι το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα για να παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας δεν πείθει».
Αποστάσεις από την Κωνσταντοπούλου παίρνει ο Νίκος Φίλης
Την άποψη πως η Πρόεδρος της Βουλής έπρεπε να επιτρέψει να καταδικαστεί πολιτικά η επίθεση του Γιάννη Λαγού στην Λιάνα Κανέλλη εξέφρασε ο Νίκος Φίλης.
Μιλώντας στις κάμερες ανέφερε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτή κατά της Λιάνας Κανέλλη. Επιβάλλεται διερεύνηση μέσω της επιτροπής δεοντολογίας.
Δεν προσφέρει στην αναγκαία Δημoκρατική επαγρύπνηση η εκμετάλλευση του γεγονότος αυτού απόγευμα τα κόμματα. Λάθος να θέλουν κάποιοι να κάνουν την χρυσή αυγή διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών».
Επίθεση στην Κωνσταντοπούλου από τη Μανωλάκου
«Σας πονάει ότι το ΚΚΕ σας αποκαλύπτει», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, απαντώντας στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
«Θέλετε να κρατήσετε μία επιφύλαξη για αυτά που λέτε γιατί δεν ήσασταν παρούσα», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε:
«Οφείλω να το πω και δεν θα σιωπήσω, ούτε θα ανεχθώ την Χρυσή Αυγή. Γιατί πάει και πολύ να συμμετέχει στην Επιτροπή αποζημιώσεων των Ναζί ο ιδεολογικός τους απόγονος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: