Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΔΝΤ: Συζητάμε την επέκταση του προγράμματος – Προετοιμαζόμαστε για grexit!

Είμαστε σε συζητήσεις με την ελληνική πλευρά για την επέκταση του δανειακού της προγράμματος, 

ανέφεραν πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν...
«Το ΔΝΤ συνεχίζει να συμμετέχει σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις πολιτικές που θα επιτρέψουν το πρόγραμμα να συνεχίσει», ανέφερε η δήλωση προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις θα πάρουν τώρα τη δυναμική που χρειάζεται για να έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις»!
Νωρίτερα πάντως ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωνε ότι «Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Ο Μπλανσάρ τόνισε παράλληλα ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει περιοριστεί, «όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού».
Επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μπλανσάρ είπε πως η ευρωζώνη θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ενιαίο νόμισμα, δήλωσε πριν λίγο σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: