'Οταν ο πρόεδρος του Eurogroup του έδωσε το λόγο, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχείρησε ,σύμφωνα με πληροφορίες, να φιλοτεχνήσει εικόνα σημαντικής προόδου και σύγκλισης στις διαπραγματεύσεις γεγονός που θα του επέτρεπε να αιτηθεί και την ενδιάμεση συμφωνία και την εκταμίευση μέρους της δόσης.
Πλην όμως ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών τον αμφισβήτησε φωναχτά λέγοντας «είναι απίστευτο - it's anbeliaveble». Ο Π. Καζιμίρ όχι μόνο δεν βρήκε επαρκή την πρόοδο αλλά επιτέθηκε άγρια με όπλο την υπόσχεση της κυβέρνησης Τσίπρα να επαναφέρει την 13η σύνταξη.
'Οπως γράφει η Καθημερινή, ο Σλοβάκος είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη « Πριν από ένα μήνα στην χώρα μου, μου ζήτησαν 13η σύνταξη και δεν την έχω δώσει καθώς δεν μου το επιτρέπει το μεσοπρόθεσμο».
Και συνέχισε « δεν θα συμφωνήσω σε τίποτα τη στιγμή που πάτε να δώσετε την 13η σύνταξη».
Ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε πως η κυβέρνηση του δεν θα αποδεχθεί τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα, ο Σλοβάκος είπε ότι θα πρέπει η ευρωζώνη να προετοιμαστεί για ένα «ατύχημα» μέσω ενός σχεδίου Β και ο καυγάς κορυφώθηκε με τον Ελληνα υπουργό να χαρακτηρίζει « αναξιοπρεπή» τον Π. Καζιμίρ.
Ο οποίος πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκτός αιθούσης δέχθηκε τα συγχαρητήρια αρκετών συναδέλφων του Υπουργών Οικονομικών γιατί τα είπε έξω από τα δόντια.
Ο Β. Σόιμπλε φέρεται να συγκρατήθηκε αρκούντως και περιορίστηκε να επισημάνει με την ελαφρά ειρωνεία του ότι «η διαδικασία είναι μακρά αλλά πάει προς την λάθος κατεύθυνση» και δεν είναι πιθανή μια συμφωνία ούτε μέχρι τον Ιούνιο.