Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Eurogroup-εφιάλτης για Βαρουφάκη: Τον αποκάλεσαν ανεύθυνο, τζογαδόρο και ερασιτέχνη!

varouf_RIGAΑνελέητο σφυροκόπημα στον υπουργό Οικονομικών στη συνεδρίαση στη Ρίγα, σύμφωνα με το “Bloomberg” 

– Οργή και για την προσπάθεια Τσίπρα να διαπραγματευθεί με Μέρκελ-Ολάντ, προσπερνώντας τους ΥΠΟΙΚ

Εφιαλτική για τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπως μετέδωσε το “Bloomberg”, καθώς σφυροκοπήθηκε ανελέητα από τους ομολόγους του, που έφθασαν να τον αποκαλέσουν ανεύθυνο, ερασιτέχνη και τζογαδόρο, κατηγορώντας τον ότι...
σκόπιμα σπαταλάει χρόνο στις διαπραγματεύσεις και δεν παρουσιάζει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, ο Γ. Βαρουφάκης διαμαρτυρήθηκε για την πολύ εχθρική ατμόσφαιρα της συνάντησης, ενώ εκπρόσωπός του απέφυγε να σχολιάσει το θέμα.
Το κλίμα των συζητήσεων φαινόταν εξαρχής ότι θα ήταν δυσμενές για την ελληνική πλευρά, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών είχαν ενοχληθεί από την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να τους παρακάμψει και να διαπραγματευθεί σε πολιτικό επίπεδο, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
«Περιμένω κατεπειγόντως να δούμε αποτελέσματα στο τραπέζι», δήλωσε πριν τη συνάντηση ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σίλινγκ και εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκειά του για τις πρωτοβουλίες Τσίπρα, λέγοντας: «Αν παρακολουθήσεις τα ΜΜΕ, τις τελευταίες ημέρες ακούς συνέχεια “ο Τσίπρας είπε”, “ο Τσίπρας νομίζει”. Δηλαδή, προφανώς, η διαπραγμάτευση μεταφέρθηκε στο επίπεδο των ηγετών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Stefanos Manos
Βαρουφάκης 26/02/2015: "το μοναδικό πράγμα που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές αλλά αξιοπρέπεια και αυτό τους το έχουμε δώσει." Με το κουτάλι του σέρβιραν "αξιοπρέπεια" στο σημερινό Eurogroup!