Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Economist: Εσωτερικής «κατανάλωσης» η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν

economistΓια πενιχρά αποτελέσματα πέρα από μια θερμή ατμόσφαιρα και υποσχέσεις για «επανεκκίνηση και αναβίωση» των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας κάνει λόγο ο Economist για τη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στη Μόσχα.
Σύμφωνα με παρατηρητές στην Αθήνα, αναφέρει το άρθρο με τίτλο «Desperate Times», το ταξίδι του Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν το πιο χτυπητό παράδειγμα της πολιτικής εντυπώσεων που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να...
κρατά ψηλά τη δημοφιλία της καθώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οι τράπεζες έχουν «παγώσει» το δανεισμό και η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση.
Για τον κ. Πούτιν η επαναπροσέγγιση αφορά κυρίως το φυσικό αέριο. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει μετά τα μέσα της δεκαετίας του 2000» δηλώνει στον Economist πρώην υπουργός Ενέργειας.
Τώρα, σημειώνεται στο άρθρο, η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να ενταχθεί στον Turkish Stream τον διάδοχο του South Stream, που θα διασχίζει τη δυτική Τουρκία πριν περάσει από το ελληνικό, το σκοπιανό, το σερβικό και το ουγγρικό έδαφος.
Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να χαλαρώσει την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, σημειώνει ο συντάκτης, που περιλαμβάνει πρώην μέλη του ΚΚΕ που είναι επικριτικοί απέναντι στις διαπραγματεύσεις με ΔΝΤ και ΕΕ. Εν μέσω του προβλήματος ρευστότητας τα όνειρα του Τσίπρα για ρωσικές επενδύσεις σύντομα θα διαλυθούν, καταλήγει το άρθρο του Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια: