Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Από γκάφα σε γκάφα η κυβέρνηση και από αδιέξοδο σε αδιέξοδο η Ελλάδα

Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια οδηγείται από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται εν τέλει σε εκείνους που έχουν τη λιγότερη ή και καθόλου ευθύνη, δηλαδή στους ψηφοφόρους, οι οποίοι υποτίθεται ότι μέσα από εκλογικές διαδικασίες επιλέγουν τα κόμματα και τα πρόσωπα που θα μας κυβερνήσουν, 
διαδικασίες, όμως, που είναι στημένες και από την καρδιά των οποίων είναι πλήρως αποκλεισμένοι οι πολίτες.
Απόδειξη των παραπάνω και της απαξίας προς...
τους πολίτες και τον Ελληνισμό που δείχνει το σύστημα που κυβερνά ή για την ακρίβεια καθορίζει σε μεγάλο βαθμό διαχρονικά τα της διακυβέρνησης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κομμάτων και προσώπων, είναι το γεγονός ότι αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού. Το τραγελαφικό και ειρωνικό της υπόθεσης δε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που το πολιτικό σύστημα τους αποκλείει από το να έχουν άποψη και να επηρεάζουν με την ψήφο τους την κατάσταση στη χώρα και τον Ελληνισμό, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν -οι ίδιοι ή οι γονείς τους- την πατρίδα λόγω της καταστροφικής διακυβέρνησης αυτού του ίδιου συστήματος το οποίο σήμερα που η πατρίδα τους έχει μεγάλη ανάγκη, τους αποκλείει.
Η εθνική θλίψη που ούτως ή άλλως διακατέχει τα τελευταία χρόνια τους Έλληνες, γίνεται ακόμα βαθύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και η γείτων Τουρκία, το καθεστώς της οποίας έχει βαθιά αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά, δίνει το δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουνίου σε 2.866.940 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μετανάστες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν σε κάλπες που θα στηθούν 112 διπλωματικές αντιπροσωπείες σε 54 διαφορετικές χώρες. Οι 1.404.987 ψηφοφόροι είναι κάτοικοι της Γερμανίας.
Αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα, λοιπόν, που αποκλείει τους πολίτες από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων ου καθορίζουν την τύχη της χώρας και του έθνους, χρησιμοποιώντας τις εκλογικές διαδικασίες και την ψήφο των πολιτών ως άλλοθι για τη συνέχιση της καταστροφής, δημιούργησε τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας τους τελευταίους μήνες, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται μια κυβέρνηση που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.
Αφού έκαναν την χειρότερη αντιπολίτευση, ακολουθώντας τον πιο λαϊκίστικο και δημαγωγικό δρόμο, αφού έταξαν στους πάντες τα πάντα, εξαπατώντας τους πολίτες, αφού παραβίασαν βάναυσα το πνεύμα του συντάγματος, προκαλώντας εκλογές για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, τη στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι πολίτες δεν επιθυμούσαν πρόωρες εκλογές, ανέλαβαν την εξουσία χωρίς κανένα σχέδιο σχεδόν σε κανέναν τομέα της πολιτικής.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανέθεταν το πιο κρίσιμο υπουργείο σε έναν τυχάρπαστο καθηγητή, συνομιλητή του Σόρος και πρώην σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν ο άνθρωπος που μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ και της Τρόικας και των μνημονίων. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Η πατρίδα μας, εκτός του ότι έχει απομονωθεί παγκοσμίως, έχει εξευτελιστεί και εξευτελίζεται καθημερινά με τις αλλοπρόσαλλες πράξεις, δηλώσεις και συνεντεύξεις που δίνει σε όποιον κρατά μικρόφωνο και κάμερα. Η επιλογή του να μη συμμετέχει στο επίσημο δείπνο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., του λεγόμενου Eurogroup, που αποτελεί θεσμική υποχρέωση της χώρας μας και οι απαράδεκτες δικαιολογίες που προέβαλε δημοσίως, αποτελεί απόδειξη της πολιτικής -και όχι- μόνο ποιότητας του ανθρώπου στον οποίο ο πρωθυπουργός ανέθεσε την ευθύνη των κρισιμότερων διαπραγματεύσεων της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας μας.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανέθεταν το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε ένα πρόσωπο που δείχνει να βρίσκεται κλεισμένο στον κόσμο των ιδεοληψιών του, ακολουθώντας πολιτική ανοικτών συνόρων, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον και απέναντι σε ένα μείζον πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε αποσταθεροποίηση αλλά και σε ολοκληρωτική διάλυση το έθνος και την πατρίδα.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανακοίνωναν μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός και πέντε υπουργοί (!) για να καθοριστεί (sic) πολιτική για το μεταναστευτικό ότι «στους Σύρους πρόσφυγες θα δίνονται νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους» και μετά από λίγο θα τα μάζευαν λέγοντας «θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα»! Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός και πέντε υπουργοί αποφάσισαν μια πολιτική που ήταν ανεφάρμοστη και θα έβλαπτε τη χώρα και αναγκάστηκαν να την τροποποιήσουν, όταν τους ειδοποίησε κάποιος παράγοντας από το ΥΠΕΞ, που ήξερε το θέμα!!!
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα έκαναν φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού (την οποία μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με άλλον τρόπο, που θα είχε καθαρά ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά), με την οποία εκ των πραγμάτων το ελληνικό κράτος εμφανίζεται να νομιμοποιεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ένοπλες επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων του κράτους των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.
Αν είχαν σχέδιο, δεν θα υποκρινόταν ότι… διαπραγματεύονται επί τρεις μήνες, κρατώντας και επισείοντας ως ένα και μοναδικό χαρτί την αυτοκτονία της Ελλάδος, απειλώντας την άλλη πλευρά ότι από την αυτοκτονία μας θα υποστούν κι αυτοί αμυχές ή ακόμα και πιο σοβαρούς τραυματισμούς!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά αλλά και με πολλά άλλα, φτάσαμε στο... τέλος της διαδρομής, το οποίο τέλος είναι το σημείο που αρχίσαμε πριν από τρεις μήνες, αφού έχουμε κατεβεί όμως μερικά σκαλοπάτια στο γκρεμό της καταστροφής της χώρας.
Και τώρα, αφού δημιούργησαν οι ίδιοι ένα βαθύτερο αδιέξοδο από τα προηγούμενα, ετοιμάζονται με τον πιο ανέντιμο τρόπο να ρίξουν ξανά το «μπαλάκι» στους πολίτες και τους ψηφοφόρους, για να επικυρώσουν για άλλη μια φορά τα τραγικά αποτελέσματα της ανικανότητας και της εγκληματικής τους ιδεοληψίας!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Δημοσιεύεται στη "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: