Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Γερνούν» οι Γερμανοί ενώ πληθαίνουν οι ξένοι

Η μείωση πληθυσμού θα σημειωθεί στις παραγωγικές ηλικίες.
Δεν συρρικνώνεται μόνο ο ελληνικός πληθυσμός αλλά και ο γερμανικός.

Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας ο γερμανικός πληθυσμός θα συρρικνωθεί τα επόμενα 45 χρόνια, χάρη στη μεγάλη...
εισροή μεταναστών στη χώρα. Μετανάστες και αιτούντες άσυλο, πολλοί από αυτούς από τη Συρία, έφεραν τα ποσοστά μετανάστευσης της Γερμανίας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο δεκαετιών, πυροδοτώντας ταυτόχρονα μεγάλη συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του φαινομένου.
Κυβέρνηση και επιχειρηματικός κόσμος υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη εισροής μεταναστών, ώστε να αναπληρωθεί το δημογραφικό χάσμα που προκαλεί η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού. Ο πληθυσμός της χώρας, που έφθασε τα 81,1 εκατ. το 2014, θα συρρικνωθεί μεταξύ 67,3 και 73,1 εκατ. έως το 2060, αναφέρει η στατιστική υπηρεσία. Τα επίπεδα μετανάστευσης θα κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα γείρει η πλάστιγγα. Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της υπηρεσίας το 2009, ο γερμανικός πληθυσμός επρόκειτο να συρρικνωθεί στα 65 με 70 εκατ.
Η μεγαλύτερη -και πιο ανησυχητική- μείωση πληθυσμού θα σημειωθεί στις παραγωγικές ηλικίες, όπως αναφέρει στην έκθεσή της η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας. Ο αυξανόμενος αριθμός μεταναστών προκαλεί, όμως, αντιδράσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από το αντι-ισλαμικό κίνημα PEGIDA, που πραγματοποιούσε διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα για μήνες στη Δρέσδη, οξύνοντας το πολιτικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: