Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Νέα ήθη από την “πρώτη φορά Αριστερά”: Συμβία υπουργού διορίστηκε σε υψηλή κρατική θέση

kamtsidou
Συμβία εν ενεργεία υπουργού διορίστηκε με απόφαση του (περιβόητου πλέον) αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, σε υψηλόβαθμη κρατική θέση.
Τοποθετήθηκε επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)...

Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, συνάδελφος δηλαδή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είναι επίσης συνταγματολόγος, με έδρα καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Πρόκειται για την Ιφιγένεια Καμτσίδου, συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου…
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση μάλιστα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Κάτρούγκαλο να έχει διορίσει ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο του, δύο νεαρές δικηγόρους, υφιστάμενές του στη νομική εταιρία που είχε αναλάβει τις υποθέσεις των επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων με προμήθεια 12%.
Η κ. Καλτσίδου θα αναλάβει τα επίσημα καθήκοντά της σήμερα, καθώς ένα λάθος στο σχετικό ΦΕΚ, πήγε λίγο πίσω τη σχετική διαδικασία.
Πιο συγκεκριμένα, αντί στο ΦΕΚ η κ. Καλτσίδου να αναγράφεται ως πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, αναγραφόταν ως πρόεδρος του δ.σ του εν λόγω φορέα, ιδιότητα που δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική θέση για την οποία την προόριζε το υπουργείο. Προκειμένου να λυθεί η «παρεξήγηση» το υπουργείο πήρε πίσω το συγκεκριμένο ΦΕΚ και εξέδωσε άλλο με ορθή επανάληψη.
Η Ιφιγένεια Καμτσίδου είναι επί σειρά ετών σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης  Νίκου Παρασκευόπουλου, έχοντας, ως ζευγάρι, συνάψει μεταξύ τους Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: