Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ανήμερα του Καθολικού Πάσχα στην Ουάσινγκτον.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι... η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και θα προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ
Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να αποπληρώσει τη δόση των 460 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, ανακοίνωσε η διευθύντριά του Οργανισμού.
«Ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις και συμφωνούμε ότι μία αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία καταλήγει: «Συμφωνήσαμε ότι η αβεβαιότητα δεν ωφελεί την Ελλάδα και χαιρετίζω την επιβεβαίωση του υπουργού ότι η καταβολή των οφειλομένων προς το Ταμείο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου».
Σήμερα το πρωί, ώρα Ουάσινγκτον, ο κ. Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών ενώ στη μία το μεσημέρι θα έχει συνομιλία με την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα κα Caroline Atkinson.

Δεν υπάρχουν σχόλια: