Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Εγώ είπα στον Τσίπρα να διώξει τον Βαρουφάκη και συμφώνησε [βίντεο]

Ντάισελμπλουμ: Εγώ είπα στον Τσίπρα να διώξει τον Βαρουφάκη και συμφώνησε Τα πάνω-κάτω φέρνει η συνέντευξη-φωτιά του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, όπου, ουσιαστικά, δίνει διαφορετική εκδοχή για την υπόθεση αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη από τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη...

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι εκείνος ήταν που πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη, ενώ, σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Είχα επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για να προσθέσει «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομίας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».
«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Οι on camera δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη, όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από τη Ρίγα.
«Κάναμε μια προσπάθεια η οποία είχε αποφασισθεί και από πριν τη Ρίγα, βρεθήκαμε όμως στην ανάγκη τώρα που πάμε στην τελική ευθεία, ν’ αναδιοργανώσουμε τις ομάδες μας διότι χρειάζεται να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Γερούν Ντάισελμπλουμ



«Παίξατε και χάσατε με την ΕΚΤ»
Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup τόνισε νωρίτερα ότι «Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε ποντάροντας ότι η ΕΚΤ θα χαλάρωνε τους κανόνες», ενώ τόνισε ότι είναι θέμα των Ελλήνων αν θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα.
Ο ίδιος ο κ .Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια και ότι πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, ενώ για ακόμη μια φορά σχολίασε ότι ο χρόνος για να υπάρξει μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές τελειώνει.
«Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε χρήμα για δημοψήφισμα»
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία με τους δανειστές, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα. «Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.
Μαξίμου: Δεν τον έδιωξε και αυτό θα το βρει μπροστά του
Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου απαντάει στον πρόεδρο του Eurogroup κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.
Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν χαρακτηριστικά «Πρώτη ανακρίβεια: Δεν τον έδειξε και αυτό θα το βρει μπροστά του γιατί θα είναι εκεί στο επόμενο Eurogroup. Δεύτερον, αν το έλεγε, αν το έθετε έτσι αυτό, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα του απαντούσε αναλόγως». 
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: