Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Χάος και καυτοί διάλογοι στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου [βίντεο]

Χάος και καυτοί διάλογοι στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού ΠεριεχομένουΣύγκρουση στην Επιτροπή για την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει τα χρήματα των φορέων
Μεγάλη ένταση μεταξύ υπουργού και βουλευτών
Η κυβέρνηση θέλει να την «περάσει» με διαδικασία κατ΄επείγοντος
Η αντιπολίτευση την κατηγορεί ότι «φυγομαχεί»
Λοβέρδος: Δεν θα μας πει ένας εξωκοινοβουλευτικός τι θα κάνουμε
Διαμαντόπουλος: Αθλιος χουλιγκανισμός
Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;
Ολοι οι απίστευτοι διάλογοι...

Μεγάλη ένταση με το καλημέρα στη Βουλή, καθώς, τα αίματα άναψαν στην επιτροπή που συνεδριάζει για την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου.
Στην επιτροπή μετέχουν μέλη όλων των κομμάτων, ενώ, προεδρεύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Θέμα της συζήτησης είναι η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων της γενικής κυβέρνησης για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Αιτία για το «μπάχαλο» ήταν η πρωτοβουλία του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να δώσει τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, για να προτείνει εκείνος τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη συζήτηση της ΠΝΠ που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα, ΟΤΑ, ΑΕΙ και άλλους φορείς.
Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι αυτό που θέλησε να προτείνει ο υπουργός είναι πρόθεση της κυβέρνησης να «περάσει» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος, κάτι στο οποίο διαφωνεί η αντιπολίτευση. Η διαδικασία του κατ΄επείγοντος σημαίνει ότι η ΠΝΠ θα συζητηθεί σε μια συνεδρίαση και όχι σε τέσσερις και δεν θα βρεθούν στη Βουλή οι φορείς για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα.
Εκρηξη στη Βουλή και «καυτοί» διάλογοι
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε ότι επί διαδικαστικών ζητημάτων αρμοδιότητα έχουν οι βουλευτές και το προεδρείο και όχι η κυβέρνηση και μάλιστα ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.
Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος επέμεινε στο να πάρει τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς με απίστευτους διαλόγους.
Λοβέρδος: Να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας
Διαμαντόπουλος: Ο υπουργός θα πάρει τον λόγο για παρέμβαση επί της διαδικασίας
Λοβέρδος: Η διαδικασία δεν αφορά τον υπουργό. Εμείς επιλέγουμε, εμείς πρέπει να αποφασίσουμε
Κουτσούκος: Εχει δίκιο ο Πανούσης όταν σας λέει «πως σας εκλέγουν»
Λοβέρδος (σε Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού, εσάς τι σας αφορά; Τι θέλετε εδώ;
Μάρδας: Θα είχε ήδη τελειώσει
Λοβέρδος: Δεν έπρεπε καν να αρχίσετε
Διαμαντόπουλος: Ποιο το πρόβλημα; Εδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση. Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους, αλλά δεν πάτε και εσείς πίσω 
Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;
Μάρδας: Για το διαδικαστικό της υπόθεσης η πρότασή μου είναι να γίνει μια συνεδρίαση και να κλείσει
Σε αυτό το σημείο στην αίθουσα ακούστηκαν πολλές φωνές και το θερμόμετρο ανέβηκε κι άλλο
Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε. Δεν σας τιμά
Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κύριε Μάρδα
Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα
Λοβέρδος: Θα μας πει πως να συνεδριάσουμε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;
Διαμαντόπουλος: Ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί.
Σε εκείνο το σημείο η διαδικασία διακόπηκε για πέντε λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ξεκίνησε εκ νέου με συζήτηση επί της διαδικασίας.
Η συνεδρίαση διακόπηκε εκ νέου, καθώς η αντιπολίτευση επιμένει στο να πραγματοποιηθεί η συζήτηση με κανονικούς ρυθμούς, ενώ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «φυγομαχεί» και προσπαθεί να περάσει την ΠΝΠ για να πάρει τα χρήματα των φορέων χωρίς να τους ακούσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη διακοπή σημειώθηκε γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να γίνει σήμερα συζήτηση , να κληθούν αύριο οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητηθεί εκ νέου την Παρασκευή στην Επιτροπή.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάτι που έφερε «τα πάνω κάτω» και για το λόγο αυτό η συζήτηση διεκόπη εκ νέου.
Μέσα στον γενικό χαμό, μάλιστα, βουλευτές ανέφεραν ότι ο ακούστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος να αποκαλεί τον Δημήτρη Μάρδα «κατοικίδιο της κυβέρνησης».
Τελικά, μετά από όλη αυτή την ένταση η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και η πρόταση Μάρδα δεν έγινε δεκτή και την Πέμπτη θα κληθούν οι φορείς να μιλήσουν στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: