Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Το «παραμύθι» περί Ομπάμα και η έμπρακτη «απόσυρση» από τις διαπραγματεύσεις!

Για την Αμερική και την Ουάσιγκτον αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, την ώρα που σε Αθήνα και Βρυξέλλες θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Όλα δείχνουν ότι ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών έχει υποβαθμιστεί...
σημαντικά στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους θεσμούς. Γενικά η δημόσια παρουσία του έχει περιοριστεί στο ελάχιστο αμέσως μετά την επταμερή συνάντηση του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.
Σε εκείνη την κρίσιμη συνάντηση φαίνεται ότι επανακαθορίστηκε ο ρόλος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Την ίδια ώρα η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει την παρουσία του κ. Βαρουφάκη στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, εξελίχθηκε σε φιάσκο. 
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τις όποιες πληροφορίες που διαδίδονταν ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση κορυφής με τον Μπάρακ Ομπάμα και δήθεν συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο για την ελληνικό ζήτημα. 
Ο κ. Βαρουφάκης θα αρκεστεί στο τσούγκρισμα του ποτηριού με τον Αμερικανό Πρόεδρο σε μια εθιμοτυπική συνάντηση και εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. το πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον:
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΥΠΟΙΚ στην Ουάσιγκτον
Την Πέμπτη 16/04/2015:
-Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Barack Obama.
-Νωρίτερα, στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».. (Την ίδια μέρα στο Ινστιτούτο Brookings θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ.Wolfgang Schäuble)
Την Παρασκευή 17/04/2015:-Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi.
-Στις 16.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ.Jack Lew.
Και αμέσως μετά, στις 18.00 με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας κ.Pier Carlo Pandoan.
Το Σάββατο 18/04/2015, μετά τη λήξη της Συνόδου ο υπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: