Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΝΔ: «Άντε γαμ… γελοίοι!» – ΒΟΥΤΣΗΣ: «Έτσι ξέρω να… χτυπάω εγώ ρε μ@λ@κ@» [βίντεο]

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-óõæçôåßôáé ç ðñüôáóç äõóðéóôßáò ðïõ êáôÝèåóå ï ÓÕÑÉÆÁ ãéá ôçí êõâÝñíçóç ÍÄ-ÐÁÓÏÊ.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Σκηνές απείρου κάλλους «γυρίστηκαν» και πάλι στη Βουλή με αφορμή την , καθώς λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή, σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί, ως η σκληρότερη κόντρα από τις εκλογές, καθώς βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια, με αγοραίες εκφράσεις και φράσεις «πεζοδρομίου», κι ενώ στα θεωρία βρίσκονταν μαθητές που παρακολουθούσαν τη συζήτηση...

Τα αίματα άναψαν όταν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ολοκλήρωσε την ομιλία του για τη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υιοθετεί την ρητορική των δανειστών που οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία.
Σε αυτό το σημείο, βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όρθιοι φώναζαν ντροπή, με τον Βασίλη Κικίλια να επιτίθεται κατά του Νίκου Βούτση ενώ ο κ. Βούτσης επέμεινε ότι δεν ανακαλεί κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι αποδέχονταν τις εντολές των τροικανών και οδηγηθήκαμε εδώ που οδηγηθήκαμε.
Η αναταραχή ήταν τόσο μεγάλη και ο Νίκος Βούτσης νομίζοντας ότι είναι κλειστό το μικρόφωνο απευθύνθηκε σε υπουργό δίπλα του λέγοντας« έτσι ξέρω εγώ να χτυπάω ρε μα@λ@κα», ενώ εκτός εαυτού φέρεται να βγήκε και ο προεδρεύων, Αλέξης Μητρόπουλος, που φέρεται να είπε, μέσα στο… χαμό: «γαμ… το κέρατό μου».
Το λόγο πήρε ο Μητσοτάκης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναζητεί ενόχους επείδή οδηγεί την χώρα στη χρεοκοπία ενώ σχόλιο της Ραχήλ Μακρή οδήγησε τον Μητσοτάκη να της συστήσει δηκτικά « κάνε καμιά φωτογράφηση και μετά τα λέμε».

Και ενώ ο κ. Μητσοτάκης έκανε να φύγει από την αίθουσα, ακούστηκε η φωνή του Αλέξη Μητρόπουλου: «Κύριε Μητσοτάκη μιλάει η αδερφή σας. Φεύγετε;».
Η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε το λόγο και είπε πως ήθελε να απευθυνθεί στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ανήκω στους παλαιότερους βουλευτές και θέλω να σας πω πως αυτό που έγινε σήμερα είναι βαρύτατο ατόπημα. Στα 25 χρόνια που υπηρετώ τη Βουλή είχαμε πολλές φορές εντάσεις και κράκτες. Ουδέποτε κανείς διανοήθηκε από κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση», είπε.
Εκεί, ακούστηκε μια φωνή από τα έδρανα της συμπολίτευσης (μάλλον της Ραχήλ Μακρή) με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να φωνάζει «εσείς σταματήστε!».
Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι πρωτοφανές. Αμφισβητήσατε τον πατριωτισμό συναδέλφων στην αίθουσα». Έκανε έκκληση στον Νίκο Βούτση να ανακαλέσει γιατί «προσβάλλετε επί προσωπικού κάθε βουλευτή που εκλέγεται με την Ν.Δ. Επειδή πρέπει να συμβιώσουμε σε περίοδο μεγάλης κρίσης. Δεν μπορεί η Βουλή αυτή…», έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς την διέκοψε ξανά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πάλι μάλλον η Ραχή Μακρή) με τη Ντόρα Μπακογιάννη να απαιτεί: «Σιωπή κυρία μου εσείς! Δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε τη Βουλή ζούγκλα».
«Άντε γαμ… γελοίοι!» είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς την πλευρά συναδέλφων τους του ΠΑΣΟΚ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στους δημοσιογράφους πως την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος που κάθονταν εκείνοι του ΠΑΣΟΚ τους φώναζαν «αντε γαμ… γελοίοι!».
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως της επίθεσης πρωτοστάτησαν οι βουλευτές Πολλάκης, Τριαναφυλλίδης και Διαμαντόπουλος.
Ο ίδιος σχολίασε το γεγονός και μέσω του twitter. «Δυστυχώς μερικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τους προπηλακισμούς κ εντός βουλής! Συνεχίζουν τις συνήθειες τους ως «αγανακτισμένοι». Ντροπή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: