Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Κούρεμα» αρμοδιοτήτων- Βαρουφάκη «ασορτί» με το στυλ του!

Ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης είναι το νεώτερο είδωλο της ελληνικής πολιτικής ζωής. 

Γιατί μεγάλο μέρος, ακόμη, της κοινής γνώμης πιστεύει ότι η όλη συμπεριφορά του στις αδέξοδες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους-δανειστές μας, της έχει εξασφαλίσει … τόσες δόσεις εθνικής υπερηφάνειας, που δεν βλέπει το οικονομικό «τσουνάμι» που με αυτόν σηματωρό οδηγείται η χώρα!

Απόδειξη και το πλήθος των εγκωμιαστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, του τύπου: «Μα εγώ δεν ζω γονατιστός, είμαι του Βαρουφάκη γιός»!
Γιατί πράγματι, ο υπουργός οικονομίας είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι μόνος του μία ολόκληρη κυβέρνηση!...


Πρόκειται για ένα ευφυή, καλλιεργημένο, πνευματώδη, ετοιμόλογο και γοητευτικό άνδρα, που μπορεί να πείσει τον συνομιλητή του ακόμη ότι και η ωρα 12 τα μεσάνυχτα είναι 12 μεσημέρι!
Και παρόλο που μπήκε στην πολιτική από «σπόντα» λίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες και η εμπειρία του είναι νηπιακή , είναι εμφανής η «απόλαυσή» του, ίσως λόγω έμφυτης επιπολαιότητας, όταν προσπαθούσε να «ξεμπροστιάσει» τους συνομιλητές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο οικονομικό παιγνίδι του δημοσίου χρέους.
Στην προσπάθειά του, όμως , να καλύψει τα νώτα του αυτοπαγιδεύεται. Διότι με την πολλή θεωρία, το ανοικονόμητο «μπλά-μπλά», τον πληθωρισμό του «είπα-ξείπα», τις αδικαιολόγητες δικαιολογίες και τις ανυπόστατες διαψεύσεις, επιτυγχάνει τα ακριβώς αντίθετα, από αυτά που νομίζει ότι επιδιώκει.
Και όπως λένε κάποιοι πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις γιατί δεν έχει πεποιθήσεις. Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι να βυθίζεται όλο και περισσότερο ο ελληνικός λαός στην απόγνωση.
Γιατί δυστυχώς, ο ελληνικός λαός χρόνια τώρα, απογοητευμένος και εξοργισμένος, δεν είχε καταλάβει, και ίσως πολλοί επιμένουν ακόμη να μην καταλαβαίνουν , ότι όποιοι απέκτησαν φήμη και εξουσία με τον βερμπαλισμό τους , γραπτό και προφορικό και την παραδοξολογία για εύκολο εντυπωσιασμό , δεν είναι και οι πιο κατάλληλοι αυτήν την εποχή για ναυαγοσώστες του!
Μέσα όμως σε αυτήν την πρωτόγνωρη εθνική παράκρουση για το οικονομικό κατάντημά μας, ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητος και στο εξωτερικό.
Από την πρώτη «βόλτα» του ως υπουργός στην Ευρώπη, έγινε πρώτο θέμα! Τα φανταχτερά χρώματα της «αγραβάκωτης» αμφίεσής του, η ακατάσχετη φλυαρία του σε συνδυασμό με το αριστερό χέρι στην τσέπη ακόμη και στις επίσημες συναντήσεις του, αλλά πάνω απ όλα η επιμονή του στις γενικότητες και η κρυψίνοια του για τα φλέγοντα προβλήματα, εκτόξευσαν στα ύψη το «μιντιακό» ενδιαφέρον. Διότι, παρά την πίεση που του ασκείται από τους δημοσιογράφους, καταφέρνει να ισορροπεί με επιτυχία μεταξύ του επιστημονικού «εξυπναδικισμού» και του επιτηδευμένου αντικοφορμισμού. Και για αυτό έγινε…περιζήτητος!
Όλα αυτά όμως εξηγούνται από «Τις εξομολογήσεις ενός αιρετικού μαρξιστή», όπως δήλωνε ό ίδιος, ο οποίος ύστερα από πρόσκληση του λογοκλόπου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ , στις 14 Μαίου του 2013 στο Ζάγκρεμπ, σε εκδήλωση όπου μίλησε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρουφάκης απάντησε στο ερώτημα: «Τι πρέπει να κάνει σήμερα ένας μαρξιστής»!
« Να εκμεταλλευτούμε, τόνισε, αυτή τη μοναδική ευκαιρία της καπιταλιστικής κρίσης , ώστε να παλαίψουμε για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοθείσης της ενθουσιώδους αποδοχής από αυτήν των φιλελεύθερων πολιτικών; Η μήπως πρέπει να αποδεχθούμε ότι η Αριστερά δεν είναι έτοιμη για μία μαζική αλλαγή και να παλαίψουμε αντίθετα για να σταθεροποιήσουμε τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό»;
Ύστερα από όλα αυτά, ο υπουργός οικονομίας –και από χθές ουσιαστικά άνευ χαρτοφυλακίου-Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης επιβεβαιώνει ότι ως αιρετικός μαρξιστής «κόβεται » στα…προφορικά και ως καθηγητής της θεωρίας των παιγνίων και στα γραπτά. Και , όπως κάποιοι προέβλεπαν από τις πρώτες μέρες των …παραστάσεων πού έδινε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ως υπουργός οικονομικών, σύντομα θα πάρει «φύλο πορείας» για το πολιτικό «γκουλάκ».

Βέβαια ο κ. Τσίπρας θα μηχανευτεί τρόπους να μας παραπλανήσει, ώστε να εμφανιστεί στο λαό ότι το «κούρεμα» των αρμοδιοτήτων του υπουργού οικονομικών έγινε για να είναι «ασορτί» με την εμφάνιση του κ Βαρουφάκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: