Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μήνυμα Λαγκάρντ: Να σταματήσουν τα λόγια και να δούμε έργα

Μήνυμα Λαγκάρντ: Να σταματήσουν τα λόγια και να δούμε έργα
Να σταματήσουν τα λόγια και να δούμε έργα είναι το μήνυμα της κ. Λαγκάρντ προς την ελληνική κυβέρνηση. Και εάν γίνει αυτό η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακτήσει την κυριαρχία της. Ακούγεται ως σύνθημα του κ. Τσίπρα, και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το προεκλογικό σύνθημά του. 
Αλλά, για να ανακτηθεί η κυριαρχία, όπως είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αυτό που χρειάζεται τώρα δεν είναι να μιλάμε αλλά να κάνουμε τη δουλειά...
 
«Οι ελληνικές αρχές, μαζί με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών (όπως τους αποκαλούμε τώρα) –είπε η κ. Λαγκάρντ- πρέπει να καθίσουν κάτω, να κάνουν τη δουλειά, να εστιάσουν στο στόχο του τι επιδιώκεται για την Ελλάδα». Και ο στόχος αυτός, όπως είπε, είναι η ανοικοδόμηση και η σταθεροποίηση της οικονομίας, και κάνοντάς το αυτό, να ανακτηθεί η κυριαρχία της χώρας.




Η κ. Λαγκάρντ έστειλε το εξής μήνυμα στον κ. Τσίπρα: «Ας συμφωνήσουμε γρήγορα, ας εργαστούμε σκληρά για να δείτε καλύτερες μέρες».
Η γενική διευθύντρια είπε ότι από την πλευρά μας δεσμευόμαστε απολύτως, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων, οποτεδήποτε και οπουδήποτε -στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον- να βοηθήσουμε τις αρχές να καταλήξουν σε μέτρα που θα αποδώσουν τους στόχους του προγράμματος ενώ θα σέβονται κάποιες από τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του πολιτικού κύκλου. Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι αλλά πρέπει να το προχωρήσουν για να βελτιωθεί η κατάσταση, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ρωτήθηκε επίσης εάν έφτασε η δόση του δανείου από την Αθήνα και απάντησε με χιούμορ, ναι, έχω πάρει πίσω τα λεφτά μου.
Μιχάλης Ιγνατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: