Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Εκτός εαυτού ο Τσίπρας ετοιμάζεται να πλήξει τους καναλάρχες για την κριτική που του ασκούν - Τι του είπε ο Κ. Καραμανλής!

Με ποιους συζήτησε ο πρωθυπουργός το θέμα, τι του είπαν και πως αντέδρασε, οι «καυτοί» διάλογοι

Έτοιμος να «κηρύξει πόλεμο εναντίον των «Βαρόνων» των Media εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έξαλλος με την καταιγιστική κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση του τα κανάλια και έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των «Βαρόνων» με σκληρή αντεπίθεση...

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει η εκτίμηση ότι ο πόλεμος κατά της κυβέρνησης εκπορεύεται από ένα συγκεκριμένο «συντονιστικό κέντρο» αποτελούμενο από διευθυντές, μεγαλοδημοσιογράφους και άλλα στελέχη.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο το θέμα συζητήθηκε και στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους Κώστα Καραμανλή (σε ανύποπτο χρόνο) και  Γιώργο Παπανδρέου, στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς το θέμα συνδέεται, όπως επισημαίνει στενός του συνεργάτης με το ότι τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα από τους Καναλάρχες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε στον Αλ. Τσίπρα: «σε αυτό το πόλεμο θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να φτάσεις ως το τέλος, να μην κάνεις πίσω, να μην υποχωρήσεις… αν κάνεις την πρώτη υποχώρηση, τότε θα κάνεις συνέχεια». Επίσης του συνέστησε: «τη μάχη θα πρέπει να τη δώσεις τώρα που είσαι δυνατός».
Ο πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε: «Δεν πρόκειται να υποχωρήσω στην επιδρομή», ενώ πρόσθεσε: «Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις μας και για την προκήρυξη των συχνοτήτων και για την πληρωμή για τη χρήση τους μετά το 2010 και για τον έλεγχο των δανείων τους».
Απ’ τη μεριά του ο Γ. Παπανδρέου στάθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισαν συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι στην πτώση της κυβέρνησής του.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες η εκτίμηση του Μαξίμου είναι ότι τα ΜΜΕ των «βαρόνων» έχουν εντείνει την κριτική τους εναντίον της κυβέρνησης.
Η αντίδραση –όπως λένε- συνεργάτες του πρωθυπουργού προέρχεται κυρίως από αυτούς που υπήρξαν στο παρελθόν οι πλέον ευνοημένοι από το προηγούμενο καθεστώς και  απολάμβαναν δυσθεώρητες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις χωρίς καν να διαθέτουν τις ανάλογες εγγυήσεις, την ώρα μάλιστα που το τραπεζικό σύστημα κρατά ασφυκτικά κλειστή την κάνουλα της χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τις οποίες προέρχεται η πραγματική ανάπτυξη.
Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε χαρακτηριστικά: «Τα δελτία τους στάζουν αντικυβερνητικό δηλητήριο», ενώ επεσήμαινε το γεγονός, ότι ενώ για παράδειγμα υπερπροβλήθηκε η κινητοποίηση των εργαζόμενων στις Σκουριές  αντίθετα είχαν εξαφανιστεί οι εικόνες απ’ την άλλη κινητοποίηση, αυτών που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: