Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η κυβερνώσα…αντιπολίτευση...

Στα παράλογα των ημερών ασφαλώς κατατάσσονται οι αλλεπάλληλες αντιπολιτευτικές δράσεις στην κυβέρνηση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δηλαδή που κυβερνά!
Βεβαίως τίποτε δεν μας προκαλεί πλέον έκπληξη όταν ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αμφισβητεί με το πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, για να αμφισβητηθεί στη συνέχεια από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…
Λες και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου από την παρέμβαση του κ. Πανούση και εδώ και λίγα 24ωρα, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το «όπλο παρά πόδα» πέρασαν στη φάση «στ’ άρματα, στ’ άρματα»...


Μετά τα επεισόδια στις Σκουριές δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατ. Ιγγλέση και ο Θαν. Πετράκος, εξαπολύουν επίθεση στην αστυνομία και την πολιτική ηγεσία, δηλαδή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για αυθαιρεσίες της αστυνομίας.
«Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold» αναρωτήθηκε η κ. Ιγγλέση εν μέσω καπνογόνων, μολότοφ και μπουλονιών.
Στη Λαμία, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν το κίνημα «δεν πληρώνω» και άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια.
Μαζί τους τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του νομού, οι κ.κ. Κυριακάκης, Βέττας και η κ. Λέβα χαρακτήρισαν αποικιοκρατικές τις συμβάσεις παραχώρησης, ζήτησαν τον έλεγχο και την αναθεώρησή τους, προβάλλοντας συγχρόνως θέματα εξορθολογισμού των χρεώσεων στις διελεύσεις αλλά και των τελών που καταβάλλονται σε κάθε σταθμό διοδίων.
Προφανής ο στόχος άσκησης πίεσης προς τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη.
Με τροπολογία που κατάθεσαν, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν όχι μόνο να μπει τέλος στο νόμο που ποινικοποιεί την κουκούλα, αλλά και να τροποποιηθούν οι διατάξεις για τη λήψη DNA.
Όλα αυτά υπό την υψηλή καθοδήγηση του «Αριστερού Ρεύματος» που συνήλθε το περασμένο Σαββατοκυριακο για τη μεθόδευση της… αντιπολιτευτικής δράσης κατά της κυβέρνησης. 
Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ρεύματος, «Ίσκρα»
«Αυτή την κρίσιμη και κάτι παραπάνω από οριακή στιγμή για τον ελληνικό λαό το ΔΝΤ μαζί με τις κυρίαρχες πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, θέτοντάς της το κίβδηλο δίλημμα πλήρης υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία.
Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση καλούνται να μην υποκύψουν στα νεοαποικιακάκελεύσματα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, να πουν ένα βροντερό όχι στα ψευτοδιλήμματα» 
αναφέρεται σε κεντρικό σχόλιο, που κάνει τις βροντερές ανακοινώσεις του ΚΚΕ να ωχριούν.
Το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό παραμένει εξαιρετικά σοβαρό, καθώς οι ακτιβιστές του κόμματος εμφανίζονται να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά και δριμύτερη κριτική, απ’ ό,τι η ίδια η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, σε βαθμό που οι Financial Times κάνουν λόγο για την ανάγκη να απομακρυνθεί η Αριστερή Πτέρυγα, αλλά και οι ΑΝ.ΕΛ. του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση ώστε να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας με ένα νέο συνασπισμό, με τη συμμετοχή του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.
Τι λέει για όλα αυτά το πρωθυπουργικό περιβάλλον;
Επιχειρεί να μειώσει την εμβέλεια της αντιπολίτευσης του Ρεύματος και εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείζον πρόβλημα όταν φτάσει η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις, π.χ. όταν χρειαστεί να εγκριθεί από τη Βουλή η όποια συμφωνία με τους δανειστές.
Πάντως για καλό και για κακό, προειδοποιεί στο παρασκήνιο ότι αν υπάρξει όξυνση και αδιέξοδο και πάμε σε πρόωρες κάλπες, θα υπάρχει αυτή τη φορά λίστα υποψηφίων και όχι σταυρός προτίμησης, που βρίσκεται στην πλήρη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού.
Το Μαξίμου φαίνεται να μην αποτιμά με τη σοβαρότητα που αρμόζει τη ζημιά που γίνεται με τους ακτιβισμούς των συνιστωστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τα στελέχη ενός κόμματος του 4% αλλά για βουλευτές που με τη στάση τους επηρεάζουν τόσο την ικανότητα του κόμματός του να κυβερνά όσο και τις σχέσεις εντός και εκτός συνόρων.
Όταν θεωρείς τον Πανούση ή τον Σταθάκη περίπου ριψάσπιδες ή αποκαλείς την Ε.Ε. άντρο της νεοαποικιοκρατίας, τότε το πρόβλημα δεν λύνεται με καθησυχασμούς και εξορκισμούς του κακού…



Ευτύχης Παλληκάρης
Athens Voice
http://orthografos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_93.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: