Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών [εικόνες]

Την οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη επισκέφθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον νομό Σερρών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ως γνωστόν, ο κ. Παυλόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, όταν εκείνος ήταν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα...

Αποτίοντας φόρο τιμής στο άγαλμα που κοσμεί την πλατεία της γενέτειρας του ιδρυτή της ΝΔ, ο κ. Παυλόπουλος εν συνεχεία κατευθύνθηκε στο σπίτι του, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αχιλλέας Καραμανλής (αδελφός του Κωνσταντίνου) και ο γιός του, και βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής...
«Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει διαχρονικό για τον τόπο και για τον Λαό μας: Η προσήλωση στην δημοκρατία, η πίστη στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η ενότητα στις δύσκολες ώρες για τις μεγάλες αποφάσεις, πέρα και έξω από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του.
Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας «κυρίως όμως καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Να πορευτούμε μαζί με τους άλλους Λαούς μέσα στην Ευρώπη. Γιατί μέσα από την Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Και να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους Λαούς την Ευρώπη ώστε να ξαναγυρίσει στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες και εκείνη ξεκίνησε».
Και ολοκληρώνοντας έστειλε το επίκαιρο μήνυμα: «Η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τούτη την ώρα επιτάσσει: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, και αυτό τον δρόμο θα τον διαβούμε. Και θα τον διαβούμε νικηφόρα».
Ο γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, κοιτάζει τα ενθύμια στον τοίχο της οικίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η αυλή-ησυχαστήριο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
 Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: