Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Anonymous International: Οι χάκερ που «άλωσαν» και το Κρεμλίνο


Χάκαραν τον λογαριασμό στο Twitter του Ρώσου πρωθυπουργού και επιτέθηκαν στην πολιτική ελίτ. Αλλά προσφέρουν και τις υπηρεσίες τους, για συλλογή προσωπικών στοιχείων, απ’ αμοιβή

Πρόκειται για τους Anonymous International.
Γύρω στις 10 το πρωί της...

14ης Αυγούστου 2014, ένας συνηθισμένος άνθρωπος μπήκε σε μια καφετέρια κοντά στην Πλατεία Τισινσκάγια της Μόσχας. Παρήγγειλε καφέ, κάθισε, άνοιξε ένα φθηνό φορητό υπολογιστή και έθεσε σε λειτουργία τον διορθωτή κειμένου, μια εφαρμογή για κωδικοποιημένη συνομιλία και ένα πρόγραμμα περιήγηγησς.
Έπειτα, συνδέθηκε με το Twitter κι έγραψε: «Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες αυτής της κυβέρνησης. Συγχωρήστε με».

Το «τιτίβισμα» εμφανίστηκε αμέσως στον επίσημο λογαριασμό Twitter του πρωθυπουργού Ντμίντρι Μεντβέντεφ, τον οποίο ακολουθούν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι!

Πίνοντας λίγο λίγο τον καφέ του, συνέχισε να γράφει: «Θα γίνω φωτογράφος. Το ονειρευόμουν αρκετό καιρό» και «Πούτιν, κάνεις λάθος!»
Ο άνθρωπος που χάκαρε το Κρεμλίνο είναι μέλος των Anonymous International, γνωστός και ως Σαλτάι Μπολτάι (ο Χάμπτι Ντάμπτι από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων στα ρωσικά). Είναι ο πιο διάσημος χάκερ στη χώρα. Έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές ανάλογες ενέργειες που αφορούν σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.
Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Anonymous Internantional έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε έγγραφα που αναλύουν το σχέδιο του ρωσικού κράτους για μια υποτιθέμενα λαϊκή διαδήλωση στη Μόσχα, σε υποστήριξη των ρωσικών ενεργειών στην Κριμέα, αλλά και σε λεπτομέρειες για το πώς το Κρεμλίνο προετοίμασε το δημοψήφισμα για να αποσχιστεί η Κριμέα. Επιπλέον, απέκτησαν πρόσβαση σε ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ανήκει στον Ιγκόρ Στρελκόφ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη διοργάνωση της φιλορωσικής εξέγερσης στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Η ομάδα επιπλέον έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα για το πώς η Concord, μια εταιρεία που ανήκει στον Ευγένιο Πριγκοτζίν, εστιάτορα με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, φέρεται να συντονίζει μια ομάδα «πουτινικών» τρολ του Διαδικτύου μέσω ενός εξοπλισμού που ονομάζεται Internet Research Agency.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, η συλλογικότητα δημοσίευσε σχεδόν 40.000 μηνύματα που φέρονται να υποκλάπηκαν από το κινητό τηλέφωνο του Τιμούς Προκοπένκο, επικεφαλής της πολιτικής του Κρεμλίνου για το Διαδίκτυο την περίοδο 2012-2014.

Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτούς τους ατρόμητους χάκερ καθώς και τη συνέντευξη που κατόρθωσε να εξασφαλισει από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ο δημοσιογράφος Δανιήλ Τουρόφσκι, εδώ:
http://www.theguardian.com/world/2015/apr/07/anonymous-international-hackers-kremlin


Πηγή: The Guardian

crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: