Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Telegraph: Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Telegraph: Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Μπορεί οι δηλώσεις που κάνει ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών να μην έχουν τη βαρύτητα των λεγομένων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή των αντίστοιχων του Μισέλ Σαπέν και του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ωστόσο καμία φορά οι... μικροί της Ευρωομάδας σκιαγραφούν καλύτερα το κλίμα.

Ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ Πίτερ Κάζιμιρ αμέσως μετά το πέρας του Eurogroup της Δευτέρας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το εξής: 

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τη γυμνή αλήθεια. Όσο περισσότερο κερδοσκοπούν, τόσο χειρότερα για τους ίδιους και την Ευρωζώνη. 
Οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων πρέπει να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».



Η βρετανική εφημερίδα Telegraph υπερθεματίζει παίρνοντας ως γνώμονα τη συγκεκριμένη τοποθέτηση και αναφέρει: 
«Η θηλιά της Ευρώπης στενεύει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε θα χρεοκοπήσει». 
Τα πάντα έχουν να κάνουν με το χρόνο και σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας 
«το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της μεγάλωσε τη Δευτέρα καθώς η χώρα δέχθηκε προειδοποίηση πως πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ξεκλειδωθούν τα ζωτικά κεφάλαια που θα την κρατήσουν ζωντανή».

Το μήνυμα

Αυτή ήταν η λογική των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ομού και του Γερούν Ντάισελμπλουμ
Το μήνυμα ήταν σαφές και η Telegraph το αποκρυπτογραφεί ως εξής
«Η Αθήνα συνέταξε ένα πρόγραμμα έξι σημείων που περιλαμβάνει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης της απάντησαν πως αυτά δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των δανειστών. 
Οι προτάσεις του Βαρουφάκη προσέλκυσαν τον χλευασμό από μερίδα των πιστωτριών χωρών που ζητούν από την Αθήνα να πάρει περαιτέρω μέτρα λιτότητας για να λάβει, ως αντάλλαγμα, μέρος των χρημάτων που είναι να λάβει». Και κάπου εκεί έρχεται η δήλωση, ουσιαστικά, του υπουργού Οικονομίας της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ να δείξει ποιο είναι το κλίμα μεταξύ των υπουργών που βρέθηκαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Υποχώρηση

Το άρθρο εξηγεί ακολούθως: τώρα πλέον το λόγο έχουν τα τεχνικά κλιμάκια που θα πρέπει να υπεραναλύσουν όλα τα δεδομένα και τις αριθμητικές παραμέτρους των μέτρων και αναλόγως να αποφανθούν. 
Και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σημειώνει σε όλους τους τόνους πως η Τρόικα δεν υπάρχει, ωστόσο η γνωστή τριανδρία (υπό το όνομα «θεσμοί») θα πρέπει να διεξάγει συνομιλίες στις Βρυξέλλες και την Αθήνα – κάτι που θα πυροδοτήσει νέα δυσαρέσκεια στους πολίτες της χώρας.

Τα χρέη


Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της την πληρωμή των 350 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ την Παρασκευή και το κλίμα δεν είναι ευχάριστο, καθώς τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι καταθετικοί λογαριασμοί αδειάζουν. 
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, από τη μεριά τους, φοβούνται πως η Ελλάδα μπορεί τις επόμενες εβδομάδες να ξεμείνει από χρήματα.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: