Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Νέο μήνυμα από την Iskra του Λαφαζάνη: Ανυποχώρητη στάση απέναντι «στους ευρωενωσιακούς εκβιασμούς»!

Νέα επίθεση κατά των Ευρωπαίων εταίρων πραγματοποίησε η ιστοσελίδα Iskra, η οποία και απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η νέα αυτή επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους στις Βρυξέλλες. Το γεγονός αυτό μπορεί να εκληφθεί με διπλό τρόπο: είτε ως μήνυμα προς τον κ. Τσίπρα είτε ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους.
Η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει λόγο για...
«νεοαποικιακού» χαρακτήρα εκβιασμούς με στόχο την οικονομική ασφυξία στη χώρα, στο άρθρο της με τίτλο «Ευρωενωσιακοί εκβιασμοί σε βάρος της Ελλάδας».
Εκεί, καλεί την ελληνική πλευρά να «κρατήσει ανυποχώρητη στάση απέναντι στους «νεοαποικιακού» χαρακτήρα εκβιασμούς» της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρ. Ολάντ, του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, του Προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ και του Προέδρου του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το προοδευτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης «συναντά λυσσώδεις αντιδράσεις από το κατεστημένο της ΕΕ και πρώτα απ’ όλα της Γερμανίας που επιδιώκουν να εξαναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση στη συνέχιση των μνημονιακών μέτρων λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού».
Και προσθέτει: «Οι δανειστές της χώρας συνεχίζουν τις πιέσεις και τους ωμούς εκβιασμούς προκειμένου να επιφέρουν οικονομική ασφυξία στη χώρα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την χθεσινή (Τετάρτη 18/3) απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει ελάχιστα το όριο του μηχανισμού ELA (κατά 400 εκατ. ευρώ)».
Σύμφωνα με το Iskra, η στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους είναι «να εμμείνει σθεναρά στην εφαρμογή του προοδευτικού της προγράμματος, το οποίο είναι και η μόνη εγγύηση για την σταθερότητα στη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, μία αναδίπλωση θα εκληφθεί από τους «νεοαποικοκράτες» της Γερμανικής ΕΕ ως απόδειξη υποχωρητικότητας, με άμεσο αποτέλεσμα την κλιμάκωση των πιέσεων σε βάρος της χώρας».
Μάλιστα προχωράει και ένα βήμα παρακάτω υποστηρίζοντας πως με την αντίδραση της η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς»: «Η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση και η επιτυχημένη έκβασή της με την εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός, μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να ανοίξουν νέοι δρόμοι για την απόκρουση και ανατροπή των μονεταριστικών επιλογών των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: