Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Απολαυστική κόντρα Γεωργιάδη - Βαρουφάκη και Σταθάκη στη Βουλή: Ατάκες και φαρμακερές αιχμές

Απολαυστική κόντρα Γεωργιάδη - Βαρουφάκη και Σταθάκη στη Βουλή: Ατάκες και φαρμακερές αιχμές

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε κόντρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και απολαυστικές ατάκες εκ μέρους του βουλευτή της ΝΔ.

Ο κ.Γεωργιάδης είπε στον υπουργό Οικονομικών «Μία μέρα μετά τη μεγαλειώδη γκάφα σας με το ΦΕΚ και τη σύμβαση να κάνετε μαθήματα στους βουλευτές της ΝΔ, πάει πολύ. Θα έπρεπε να...
ξεκινήσετε με μία συγγνώμη και αν για κάποιο λόγο δε γνωρίζετε πως βρίσκετε τα ΦΕΚ εγώ ευχαρίστως θα στείλω τον κ. Βορίδη που είναι ευγενέστερος εμού να σας δείξει στο κομπιούτερ πως γίνεται και βρίσκουν τα ΦΕΚ. Η σύμβαση είναι στην ντουλάπα σας, εσείς δεν ξέρετε να την ανοίξετε.Όταν ρωτάνε τον Ντάισελμπλουμ σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου με τον Γιούνκερ για αυτόν τον διαχωρισμό που λέτε, αν δείτε τον κ. Ντάισελμπλουμ περίπου γελάει και λέει 'εντάξει τώρα οι Έλληνες φίλοι μας θέλουν να το λέμε programme. Σας αρέσει να σας κοροϊδεύουν κ. Βαρουφάκη; Ολοι το λένε τρόικα και μνημόνιο. Μην κοροιδευόμαστε κύριε Βαρουφάκη, η κα Μέρκελ μιλά για 5η αξιολόγηση. Για να έχουμε την καλή μας φιλία που τώρα ξεκινά. Εγω βρήκα την σύμβαση χωρίς να έρθω εκεί».
Βαρουφάκης: Εχουμε δηλαδή Βασιλευόμενη Δημοκρατία;
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τις επικρίσεις προς το πρόσωπο του σχολίασε από το βήμα «Εύχεστε να σας φέρουμε νέο Μνημόνιο να το ξαναψηφίσετε. Δεν πρόκειται» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ΄Αδωνη Γεωργιάδη να αναφέρει πως «κοροϊδεύονται» όταν λένε πως υπάρχει διαχωρισμός της σύμβασης και του Μνημονίου, πως δεν υπάρχει τρόικα αλλά «ΒG» και πως δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, «όταν όλος ο κόσμος» έτσι τα ονοματίζει και μειδιά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.
Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ο ισχυρισμός του κ. Γεωργιάδη μοιάζει με την συλλογιστική «επειδή υπήρχε η βασιλευόμενη Δημοκρατία πριν την Δημοκρατία κι η Δημοκρατία είναι συνέχειά της, άρα έχουμε βασιλευόμενη Δημοκρατία». Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στις κατηγορίες πως δεν έφερε στη Βουλή την παράταση της συμφωνίας δεσμευόμενος πως θα την καταθέσει και θα την αναρτήσει στο Ιντερνετ.
«Εχετε... έρωτα με μνημόνια και τρόικα»
«Κατανοούμε -και επιβεβαιώνει σε κάθε του τοποθέτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ- το βαθύτατο έρωτά του με τις μνημονιακές πολιτικές και την τρόικα. Δυστυχώς δεν θα του κάνουμε τη χάρη να είναι εδώ (σ.σ. η τρόικα), θα τη στερηθεί. Την έχει ήδη στερηθεί από τις 25 Ιανουαρίου» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος στον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη να σχολιάζει αργότερα «Όσο και αν μας παρακαλάει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και κάποιοι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, να προχωρήσουμε στις μειώσεις των συντάξεων που είχαν προγραμματίσει το 2015, δεν θα ανταποκριθούμε, στα παρακάλια τους. Τα συρτάρια μου τα έψαξα, από την πρώτη ημέρα γιατί μου έφεραν να υπογράψω υπουργική απόφαση για να κάνω τη δόση μειώσεων των επικουρικών συντάξεων από 1 Μαρτίου του 2015».
Τέλος, ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας προς τον τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, προκαλώντας τα γέλια πολλών βουλευτών αλλά και του ίδιου του υπουργού «Κύριε Σταθάκη, ξέρετε σας θεωρώ άνθρωπο καλό, σχεδόν δεξιό».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: