Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

"Υπερήφανη Ελλάδα", ο Τσίπρας έφτασε μέχρι το Ιράν εκλιπαρώντας για δανεικά!

Καλωσήρθατε στον Τρίτο Κόσμο: O Τσίπρας έφτασε μέχρι το Ιράν εκλιπαρώντας για δανεικά!Ακόμα ένα περιστατικό-απόδειξη της αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχει φτάσει η Κυβέρνηση προκειμένου να βρει μετρητά αποκαλύπτεται σήμερα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, επικαλούμενος ασφαλείς πληροφορίες, τριμελής ελληνική...
αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Τεχεράνη για επείγουσες διαβουλεύσεις με την ιρανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα με στόχο το Ιράν να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του ελληνικού χρέους!
Η προσπάθεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απέβη άκαρπη διότι οι παράγοντες της ιρανικής κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε η τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκαν να μπουν σε αυτή την «περιπέτεια», επικαλούμενοι τις επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις που είχε επιβάλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος.
Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε ήδη στην Αθήνα, άπρακτη, σημειώνει το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επικεφαλής της ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί στο υπουργείο των Εξωτερικών ως σύμβουλος του υπουργού Νικ. Κοτζιά, αλλά προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Παράλληλα αναφέρεται πως όπως είναι φυσικό, η μετάβαση της υπό τον κ. Τσίπρα ελληνικής αποστολής στην Τεχεράνη έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική, δεδομένων των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν καθώς και των εχθρικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.
Εντυπωσιάζει όμως το γεγονός ότι αυτή επιχειρήθηκε –επισημαίνει το δημοσίευμα– ενώ είναι γνωστά όλα τα προηγούμενα και, επίσης, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτύχει να μετατρέψουν το Ισραήλ σε στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στην περιοχή.
Διαβάστε το δημοσίευμα των Νέων:
11077691_612106782259956_2096718522_n

Δεν υπάρχουν σχόλια: