Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Θρίλερ με Βαρουφάκη – Δραγασάκη στην κυβέρνηση

baroufakis dragasakisΜια δήλωση-βόμβα έκανε, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, ενισχύοντας τις φήμες περί δυσαρέσκειας των δανειστών για τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Ενημερώθηκα ότι σήμερα οι θεσμοί θα είχαν μια συνάντηση με τις ελληνικές αρχές και μου είπαν ότι...
η Ελλάδα έχει αποφασίσει ότι η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τις διαπραγματεύσεις θα βρίσκεται στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Αρα έχει γίνει σημαντική τεχνική πρόοδος» είπε επί λέξει ο ιρλανδός υπουργός, υπονοώντας ότι ο Γιάννης Δραγασάκης θα ηγείται των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές.
Άλλωστε, δεν θεωρείται τυχαίο ότι για πρώτη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Πάντως, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικά τις εν λόγω πληροφορίες. «Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών να κοιτάει τη δουλειά του» ήταν η πρώτη αντίδραση κυβερνητικού παράγοντα, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, χαρακτήρισε χυδαίο τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέθηκε ο κ. Νούναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: